Biskup Košić odlučio je da se danas (22.03.2020.) u 15 sati na svim našim crkvama u Sisačkoj biskupiji oglase sva zvona, a iz naših duša neka se vine molitva Bogu da zaštiti našu Domovinu od epidemije i od potresa, te da se moli krunica Božjeg milosrđa.

OD PETKA 20.03.2020. NEMA SVETIH MISA DO DALJNJEG.

OSTALE ODREDBE HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE MOŽETE PROČITATI KLIKOM NA LINK https://marija-snjezna-kutina.hr/odredbe-biskupa-hrvatske-biskupske-konferencije-u-vezi-sa-sprjecavanjem-sirenja-bolesti-covid-19/

Do daljnjega također nema ni pobožnosti križnog puta, kateheza za prvopričenike i krizmanike, susreta svih zajednica i sastanaka.

Dok traju privremene mjere zaštite od koronavirusa misne nakane će svećenik izmoliti sam na svetoj misi bez prisustva vjernika.

Župni ured ostaje zatvoren do daljnjega. Vjernici se mogu obratiti isključivo telefonom (044 683 271) u uredovno vrijeme (od 9 -11.30 i 15 – 17 sati), a u hitnim slučajevima i izvan uredovnog vremena ili elektroničkom poštom.

Crkva B.D. Marije Snježne biti će otvorena radnima danom (od ponedjeljka do subote od 16.30 – 18 sati. A nedjeljom od 8 – 12 sat te od 17-18 sati.) U crkvu se može ući poštivajući sve mjere zaštite.  Neka crkve za vrijeme trajanja epidemije budu otvorene isključivo pod sljedećim uvjetima: a) crkve su otvorene samo za osobnu molitvu zdravih vjernika koji su bez simptoma akutne plućne bolesti; b) u crkvi istodobno smije biti prisutno najviše deset osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra; c) crkva otvorena za vjernike mora imati stalno otvorena vrata, uz mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja.

PRIJENOS SVETE MISE RADNIM DANOM:

 • u 7:00 sati i 18:30 –  LAUDATO TV (Facebook stranici i portalima laudato.hr i laudato.tv)  – prijenos iz Svetišta Majke Božje Remetske u Zagrebu
 • u 18 sati –  HRT 3 – televizijski prijenos iz Zagreba

PRIJENOS NEDJELJNE SVETE MISE (29.03.2020.):

 • u 8 sati – SISAČKA BISKUPIJA (mrežna stranicaFacebook Youtube kanal sisačke biskupije) – prijenos iz kapele bl. Alojzija Stepinca u Velikom Kaptolu, predvodit će sisački biskup Vlado Košić
 • u 10 sati – HRT 1 – televizijski prijenos iz Zagreba
 • u 10:30 sati – LAUDATO TV (Facebook stranici i portalima laudato.hr i laudato.tv) – prijenos
 • u 11 sati – HKR – radijski prijenos – Frekvencija: 103,5 MHz
 • u 11 sati – RADIO MARIJA– radijski prijenos – Frekvencije: 88,3 MHz, 96,4 MHz ili 106,8 MHz

DUHOVNI SADRŽAJ

 • DUHOVNA MISAO NA VALOVIMA RADIO QURINUSA
  • EMISIJA JE SVAKE NEDJELJE U 7,30 SATI
 • LAUDATO TV (Facebook stranici i portalima laudato.hr i laudato.tv)
  • UŽIVO: EUHARISTIJSKO KLANJANJE iz Svetišta Majke Božje Remetske u Zagrebu
   • ČETVRTAK 26.3. u 19:45 (nakon svete Mise i duhovnog nagovora
  • MOLITVA: EUHARISTIJSKO KLANJANJE, snimka iz crkve Bezgrješnog začeća BDM Marije u Dubravi
   • PONEDJELJAK u 22:50 sati, SRIJEDOM u 06:40 sati, PETKOM u 16:50 sati i SUBOTOM 01:50 sati
  • MOLITVA: KRUNICA BOŽJEG MILOSRĐA, snimka
   • SVAKI DAN U 15:00 sati
  • MOLITVA: KRIŽNI PUT, prema tekstu Križnog puta prof. Tomislava Ivančića ‘Pođi za mnom’
   • PETKOM U 14:30 sati
  • KRIŽNI PUT, glazbena emisija
   • Snimka pobožnosti križnog puta s Hrvatskom vojskom, policijom i braniteljima na kalvariji u Svetištu Majke Božje Bistričke. Molitvu pjesmom prati klapa Hrvatske ratne mornarice.
   • NEDJELJA 22.3. u 16:00

Molitva Gospi od zdravlja i svetom Roku

Pomolimo se!

Djela naša milošću svojom priteci i pomoću prati da svaka naša molitva i radnja s Tobom vazda počinje i započeta da se s Tobom dovrši. Primi i usliši naše molitvene vapaje. Daj nam svoj mir kako bi srca naša bila poslušna Tvojim zapovijedima i smirena u Tvojoj zaštiti. Užezi u nama oganj Duha Svetoga da Ti čistim tijelom služimo i neokaljanim srcem omilimo. Zahvaljujemo Ti za Tvoju i našu majku, Blaženu Djevicu Mariju koja pomaže svojoj djeci u nevoljama kako bi opet zadobili zdravlje. Po njezinu zagovoru oslobodi nas ove pandemijske nevolje, kao i od svakog moralnog nereda i zastranjenja. Neka ona svojom majčinskom brigom prati i štiti sve ljude i narode od opasne zaraze koronavirusa. Neka ozdravi bolesne i blagoslivlja sve one koji njima pomažu. Spasitelju, Isuse Kriste, u svojoj blagoj providnosti i očinskoj mudrosti postavio si svetoga Roka moćnim zaštitnikom protiv zaraznih bolesti i po njemu uvijek dijelio obilje blagoslova ljudima u bolesti i tjeskobi. Pošalji ga u ovom času kad nam je zdravlje ugroženo da nas štiti i za nas moli, kako bismo bili dostojni Tvojih obećanja. Ne dopusti, Gospodine, da se oslanjamo samo na svoje umijeće i znanje, već da se pouzdajemo u tvoju pomoć i veliko milosrđe. Udijeli nam zdravlje duše i tijela kako bismo trajno mogli iskazivati Tebi slavu i hvalu. A svi za koje molimo, žive ili mrtve, neka po zagovoru Tvojih svetih miljenika milostivo dobiju oproštenje svojih grijeha i zasluže stići u vječni život u nebu. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Molitveni zaziv:

Za zdravlje svih oboljelih od koronavirusa, za snagu zdravstvenim djelatnicima i svima odgovornima u borbi s ovom pandemijom, da našu Domovinu i cijeli svijet poštediš trpljenja i smrti, a ispuniš nadom u pobjedu života.

Također neka se izmoli Očenaš, Zdravo Marija i Slava Ocu na nakanu: Za zdravlje!

Ovaj tjedan slavimo

         Pon.    sv. Turibije, Oton, Anuncijata, Rebeka, Vjeran, Dražen

         Ut.       sv. Katarina Švedska, Latin, Javorka

         Sr.       NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO – BLAGOVIJEST

        Čet.     sv. Montan i Maksima

         Pet.      Rupert, Lada, Lidija

         Sub.    Priska, Sonja, Guntram, Renata

         Nedj.  5. KORIZMENA NEDJELJA (“GLUHA“)