Biblijska zajednica okuplja se jednom tjedno (utorkom u 18:45) poradi molitve i razmatranja kroz čitanje nedjeljnog evanđelja i osluškivane Božje riječi kako bi se ona pohranila u našim srcima te donijela plod preobrazbe naših života.
Susret s Božjom riječi susret je s Isusom Kristom kojeg prepoznajemo i upoznajemo čitajući ju.
To znači da u vremenu molitve ne jačamo međusobne odnose ili poznanstva, već zajedno nastojimo biti za Jedno – jačati odnos s Njim.
Poštujući intimu svakog pojedinca, pozvani smo poticati atmosferu povjerenja u zajednici unutar koje sve izrečeno ostaje i ne širi se izvan okvira zajednice.
Važno je osvijestiti si da nismo mi oni koji čitamo Božju riječ, nego je ona ta koja čita nas, te iščitavajući naše živote, u njima donosi preobrazbu i plodove!
Iskustvo nam pokazuje da nakon susreta Biblijske zajednice pažljivije sudjelujemo na nedjeljnoj Euharistiji i osvješćenije nastojimo živjeti cijeli tjedan ono što smo čuli u nedjeljnom evanđelju – a upravo to je put k svetosti na koji smo svi pozvani: živjeti prema Evanđelju!
Susret traje oko sat vremena, a završava molitvom Povečerja iz Časoslova nakon čega obično imamo mali agape: počastimo se nečim slatkim ili slanim koje uvijek netko donese!