SVETE MISE radnim danom u 18 sati, a nedjelju u 8, 9.30, 11 i 18 sati.

Župni ured je otvoren: radi 10-11.30 i 15-17 sati. Vjernici se mogu obratiti i telefonom (044 683 271) u uredovno vrijeme, a u hitnim slučajevima i izvan uredovnog vremena ili elektroničkom poštom.

Župno proštenje Gospe Snježne

U srijedu 05.kolovoza – župno proštenje Gospe Snježne, dan domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja. 

Svete mise su u 8 i 11 i 18 sati. 

Svečana koncelebrirana sveta misa je navečer u 18 sati, a nakon svete mise agape – bratsko druženje u dvorištu crkve. Svetu misu u 18 sati predvodi mons. Marko Cvitkušić, generalni vikar sisačke biskupije. Pripremat ćemo se trodnevnicom pola sata prije svete misa.

 • 02.08.2020. – nedjelja pola sata prije misa krunica i litanije
 • 03.08.2020. – ponedjeljak 17.30 krunica i litanije te sveta misa u 18 sati prevodi p. Andrija, župnik Kutinske Slatine
 • 04.08.2020. – utorak u 17.30 krunica i i litanije te sveta misa 18 sati predvodi p. Mariano

Sve dane trodnevice mogućnost ispovijedi prije mise.

Molimo da vrijedne domaćice pripreme kolače i kiflice i donesu u cinktor (dvorište crkve na sam dan prije misa a ako će prije onda u župni ured)

U srijedu 05.08. u 9 sati u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja gradonačelnik i predstavnici Grada Kutine će na groblju u Kutini uz Križ s krunicom polagati vijence i paliti svijeće u spomen na sve poginule u obrani Hrvatske .

U VRIJEME ŠKOLSKIH PRAZNIKA NEMA ŽUPNE KATEHEZE                 

ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE: Susret ponedjeljkom nakon svete mise. U petak u 17.30 sati, zajednica Krvi Kristove predmoli krunicu.

MARIJINA LEGIJA: Susreti Marijine Legije ponedjeljkom i petkom u 20 sati.

BIBLIJSKA ZAJEDNICA: Susret biblijske zajednice utorkom nakon svete mise.

POBOŽNOST MILOSRDNOM ISUSU: U srijedu prije krunice (17:15 sati).

MJEŠOVITI ZBOR: Proba mješovitog zbora srijedom u 19:30 sati.

ZAJEDNICA CENAKUL: U četvrtak u 18.30 sati susret zajednice Cenakul.

SUSRET MINISTRANATA: Susret ministranata subotom u 10 sati.

SUSRET MLADIH MARIJINE LEGIJE: U subotu susret Mladih Marijine Legije do 18 godina.

ZAJEDNICA MLADIH: Susret zajednice mladih subotom u 19 sati.

Ozivi: Stjepan Turković – Jelena Subotić (Vjenčanje: 08.08.2020. u sv. Marije Magd.- Sela)

Tisak: Glas KoncilaRadosna Vijest

Biskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu

U subotu 22. kolovoza 2020. Biskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu. Bit će organiziran i autobus. A preporuka je da se ide osobnim prijevozom. Dan prije (21.08.) hodočašće mladih u Mariju Bistricu.

Ovaj tjedan slavimo

         Pon.  bl. Augustin Kažotić

         Ut.     sv. Ivan Marija Vianney

         Sr.     GOSPA SNJEŽNA     

Čet.  PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO – BOŽJE LICE

         Pet.    sv. Siksto II.,, papa, sv. Kajetan

         Sub.  sv. Dominik

         Nedj.  19. NEDJELJA KROZ GODINU

Pismo biskupa Košića svećenicima i vjernicima o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme epidemije COVID-19 možete pročitati na linku  https://www.biskupija-sisak.hr/index.php/arhiv/5662-pismo-biskupa-koia-sveenicima-i-vjernicima-o-slavljenju-svetih-misa-i-drugih-liturgijskih-slavlja-u-vrijeme-epidemije-covid-19

Pismo biskupa Hrvatske biskupske konferencije svećenicima i vjernicima o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme epidemije COVID-19 možete pročitati na linku https://www.biskupija-sisak.hr/index.php/arhiv/5661-pismo-biskupa-hrvatske-biskupske-konferencije-sveenicima-i-vjernicima-o-slavljenju-svetih-misa-i-drugih-liturgijskih-slavlja-u-vrijeme-epidemije-covid-19

PRIJENOS SVETE MISE RADNIM DANOM:

PRIJENOS SVETE MISE NEDJELJOM:

za one koji imaju visoku temperaturu i spadaju u rizične skupine ili su teško bolesni (svi ostali imaju svete mise u župnoj crkvi po starom rasporedu)

DUHOVNI SADRŽAJ

 • DUHOVNA MISAO NA VALOVIMA RADIO QURINUSA
  • EMISIJA JE SVAKE NEDJELJE U 7,30 SATI
 • LAUDATO TV (Facebook stranici i portalima laudato.hr i laudato.tv)
  • MOLITVA: EUHARISTIJSKO KLANJANJE, snimka iz crkve Bezgrješnog začeća BDM Marije u Dubravi
   • PONEDJELJAK u 22:50 sati, SRIJEDOM u 06:40 sati, PETKOM u 16:50 sati i SUBOTOM 01:50 sati
  • MOLITVA: KRUNICA BOŽJEG MILOSRĐA, snimka
   • SVAKI DAN U 15:00 sati

Molitva Gospi od zdravlja i svetom Roku

Pomolimo se!

Djela naša milošću svojom priteci i pomoću prati da svaka naša molitva i radnja s Tobom vazda počinje i započeta da se s Tobom dovrši. Primi i usliši naše molitvene vapaje. Daj nam svoj mir kako bi srca naša bila poslušna Tvojim zapovijedima i smirena u Tvojoj zaštiti. Užezi u nama oganj Duha Svetoga da Ti čistim tijelom služimo i neokaljanim srcem omilimo. Zahvaljujemo Ti za Tvoju i našu majku, Blaženu Djevicu Mariju koja pomaže svojoj djeci u nevoljama kako bi opet zadobili zdravlje. Po njezinu zagovoru oslobodi nas ove pandemijske nevolje, kao i od svakog moralnog nereda i zastranjenja. Neka ona svojom majčinskom brigom prati i štiti sve ljude i narode od opasne zaraze koronavirusa. Neka ozdravi bolesne i blagoslivlja sve one koji njima pomažu. Spasitelju, Isuse Kriste, u svojoj blagoj providnosti i očinskoj mudrosti postavio si svetoga Roka moćnim zaštitnikom protiv zaraznih bolesti i po njemu uvijek dijelio obilje blagoslova ljudima u bolesti i tjeskobi. Pošalji ga u ovom času kad nam je zdravlje ugroženo da nas štiti i za nas moli, kako bismo bili dostojni Tvojih obećanja. Ne dopusti, Gospodine, da se oslanjamo samo na svoje umijeće i znanje, već da se pouzdajemo u tvoju pomoć i veliko milosrđe. Udijeli nam zdravlje duše i tijela kako bismo trajno mogli iskazivati Tebi slavu i hvalu. A svi za koje molimo, žive ili mrtve, neka po zagovoru Tvojih svetih miljenika milostivo dobiju oproštenje svojih grijeha i zasluže stići u vječni život u nebu. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Molitveni zaziv:

Za zdravlje svih oboljelih od koronavirusa, za snagu zdravstvenim djelatnicima i svima odgovornima u borbi s ovom pandemijom, da našu Domovinu i cijeli svijet poštediš trpljenja i smrti, a ispuniš nadom u pobjedu života.

Također neka se izmoli Očenaš, Zdravo Marija i Slava Ocu na nakanu: Za zdravlje!