OD PETKA 20.03.2020. NEMA SVETIH MISA DO DALJNJEG.

OSTALE ODREDBE HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE možete pročitati na linku https://marija-snjezna-kutina.hr/odredbe-biskupa-hrvatske-biskupske-konferencije-u-vezi-sa-sprjecavanjem-sirenja-bolesti-covid-19/

Do daljnjega također nema ni pobožnosti križnog puta, kateheza za prvopričenike i krizmanike, susreta svih zajednica i sastanaka.

Dok traju privremene mjere zaštite od koronavirusa misne nakane će svećenik izmoliti sam na svetoj misi bez prisustva vjernika.

Župni ured ostaje zatvoren do daljnjega. Vjernici se mogu obratiti isključivo telefonom (044 683 271) u uredovno vrijeme (od 9 -11.30 i 15 – 17 sati), a u hitnim slučajevima i izvan uredovnog vremena ili elektroničkom poštom.

Crkva B.D. Marije Snježne biti će otvorena radnima danom (od ponedjeljka do subote od 17.30 – 18 sati. A nedjeljom od 8 – 12 sat te od 17-18 sati.) U crkvu se može ući poštivajući sve mjere zaštite.  Neka crkve za vrijeme trajanja epidemije budu otvorene isključivo pod sljedećim uvjetima: a) crkve su otvorene samo za osobnu molitvu zdravih vjernika koji su bez simptoma akutne plućne bolesti; b) u crkvi istodobno smije biti prisutno najviše deset osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra; c) crkva otvorena za vjernike mora imati stalno otvorena vrata, uz mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja.

SNIMKA PRIJENOSA USKRSNE SVETE MISE U 9 SATI UŽIVO IZ CRKVE BDM SNJEŽNE možete pratiti klikom na link https://www.facebook.com/watchparty/216733112890148/

Za blagoslivljanje jela za Uskrs, ovime se ovlašćuje roditelje (oca ili majku), da u svojim kućama, nakon zajedničke molitve Očenaš, zazove Božji blagoslov, a župnik će nakon Euharistije u crkvi moliti blagoslov za sve.

Prigodna molitva: Gospodine Isuse Kriste, ti svojom smrću i uskrsnućem obnavljaš sav svijet. Uskrsnuvši od mrtvih, ukazao si se učenicima u lomljenu kruha, Molimo te, blagoslovi hranu što smo je pripravili i daruj nam zahvalna srca. Nauči nas da tebe kao gosta primamo u svojoj braći i sestrama. Primi nas jednoć kao sustolnike u svome kraljevstvu. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Devetnica Milosrdnom Isusu  započeli smo na Veliki Petak.

Obavljat ćemo pobožnost 15 min. prije obreda ili misa. ( A župljani se mogu priključiti molitvi Devetnice u svojim domovima bilo u 17.30 ili u 15 sati)

Na Nedjelju Božjeg milosrđa imat ćemo misu u 15 sati za štovatelje Milosrdnog Isusa.     

PRIJENOS SVETE MISE RADNIM DANOM:

PRIJENOS SVETE MISE NEDJELJOM (19.04.2020.):

DUHOVNI SADRŽAJ

 • DUHOVNA MISAO NA VALOVIMA RADIO QURINUSA
  • EMISIJA JE SVAKE NEDJELJE U 7,30 SATI
 • LAUDATO TV (Facebook stranici i portalima laudato.hr i laudato.tv)
  • UŽIVO: EUHARISTIJSKO KLANJANJE iz Svetišta Majke Božje Remetske u Zagrebu
   • ČETVRTAK 26.3. u 19:45 (nakon svete Mise i duhovnog nagovora
  • MOLITVA: EUHARISTIJSKO KLANJANJE, snimka iz crkve Bezgrješnog začeća BDM Marije u Dubravi
   • PONEDJELJAK u 22:50 sati, SRIJEDOM u 06:40 sati, PETKOM u 16:50 sati i SUBOTOM 01:50 sati
  • MOLITVA: KRUNICA BOŽJEG MILOSRĐA, snimka
   • SVAKI DAN U 15:00 sati
  • MOLITVA: KRIŽNI PUT, prema tekstu Križnog puta prof. Tomislava Ivančića ‘Pođi za mnom’
   • PETKOM U 14:30 sati
  • KRIŽNI PUT, glazbena emisija
   • Snimka pobožnosti križnog puta s Hrvatskom vojskom, policijom i braniteljima na kalvariji u Svetištu Majke Božje Bistričke. Molitvu pjesmom prati klapa Hrvatske ratne mornarice.
   • NEDJELJA 22.3. u 16:00

Molitva Gospi od zdravlja i svetom Roku

Pomolimo se!

Djela naša milošću svojom priteci i pomoću prati da svaka naša molitva i radnja s Tobom vazda počinje i započeta da se s Tobom dovrši. Primi i usliši naše molitvene vapaje. Daj nam svoj mir kako bi srca naša bila poslušna Tvojim zapovijedima i smirena u Tvojoj zaštiti. Užezi u nama oganj Duha Svetoga da Ti čistim tijelom služimo i neokaljanim srcem omilimo. Zahvaljujemo Ti za Tvoju i našu majku, Blaženu Djevicu Mariju koja pomaže svojoj djeci u nevoljama kako bi opet zadobili zdravlje. Po njezinu zagovoru oslobodi nas ove pandemijske nevolje, kao i od svakog moralnog nereda i zastranjenja. Neka ona svojom majčinskom brigom prati i štiti sve ljude i narode od opasne zaraze koronavirusa. Neka ozdravi bolesne i blagoslivlja sve one koji njima pomažu. Spasitelju, Isuse Kriste, u svojoj blagoj providnosti i očinskoj mudrosti postavio si svetoga Roka moćnim zaštitnikom protiv zaraznih bolesti i po njemu uvijek dijelio obilje blagoslova ljudima u bolesti i tjeskobi. Pošalji ga u ovom času kad nam je zdravlje ugroženo da nas štiti i za nas moli, kako bismo bili dostojni Tvojih obećanja. Ne dopusti, Gospodine, da se oslanjamo samo na svoje umijeće i znanje, već da se pouzdajemo u tvoju pomoć i veliko milosrđe. Udijeli nam zdravlje duše i tijela kako bismo trajno mogli iskazivati Tebi slavu i hvalu. A svi za koje molimo, žive ili mrtve, neka po zagovoru Tvojih svetih miljenika milostivo dobiju oproštenje svojih grijeha i zasluže stići u vječni život u nebu. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Molitveni zaziv:

Za zdravlje svih oboljelih od koronavirusa, za snagu zdravstvenim djelatnicima i svima odgovornima u borbi s ovom pandemijom, da našu Domovinu i cijeli svijet poštediš trpljenja i smrti, a ispuniš nadom u pobjedu života.

Također neka se izmoli Očenaš, Zdravo Marija i Slava Ocu na nakanu: Za zdravlje!

Tisak: Glas Koncila, Mak i Živo Vrelo

Ovaj tjedan slavimo

         Pon.   Uskrsni ponedjeljak  

         Ut.       Valerijan, Lambert, Maksim, Zdravko

         Sr.       Teodor, Krescencije, Rastislav, Bosiljka

        Čet.     sv. Bernardica, Josip Benedikt Labre, Leonida

         Pet.      Šimun, Inocent, Robert, Akacije

         Sub.    Eleuterije, Apolonije, Roman

         Nedj.   2. USKRSNA NEDJELJA, Bijela Nedjelja, Nedjelja Božjeg milosrđa