Evanđelje Mk 3, 20-35

Čitanje svetog Evanđelja po Marku
U ono vrijeme: Dođe Isus u kuću. Opet se skupi toliko mnoštvo da nisu mogli ni jesti. Čuvši to, dođoše njegovi da ga obuzdaju jer se govorilo: »Izvan sebe je!« I pismoznanci što siđoše iz Jeruzalema govorahu: »Beelzebula ima, po poglavici đavolskom izgoni đavle.« A on ih dozva pa im u prispodobama govoraše: »Kako može Sotona Sotonu izgoniti? Ako se kraljevstvo u sebi razdijeli, ono ne može opstati. Ili: ako se kuća u sebi razdijeli, ona ne može opstati. Ako je dakle Sotona sam na sebe ustao i razdijelio se, ne može opstati, nego mu je kraj. Nitko, dakako, ne može u kuću jakoga ući i oplijeniti mu pokućstvo ako prije jakoga ne sveže. Tada će mu kuću oplijeniti! Doista, kažem vam, sve će se oprostiti sinovima ljudskima, koliki god bili grijesi i hule kojima pohule. No pohuli li tko na Duha Svetoga, nema oproštenja dovijeka; krivac je grijeha vječnoga.« Jer govorahu: »Duha nečistoga ima.« I dođu majka njegova i braća njegova. Ostanu vani, a k njemu pošalju neka ga pozovu. Oko njega je sjedjelo mnoštvo. I reknu mu: »Eno vani majke tvoje i braće tvoje, traže te!« On im odgovori: »Tko je majka moja i braća moja?« I okruži pogledom po onima što su sjedjeli oko njega u krugu i kaže: »Evo majke moje, evo braće moje! Tko god vrši volju Božju, on mi je brat i sestra i majka.«
Riječ Gospodnja.

Presveto Srce Isusovo – 11.06.2021. – petak

Svete mise u 8:00 i 18:00 sati.

Molitva sv. padre Pija Presvetom Srcu Isusovu

O, moj Isuse, koji si rekao: ‘Zaista vam kažem, molite i primit ćete, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se’, evo, ja kucam, tražim i po zagovoru Blažene Djevice, Tvoje Presvete Majke, molim za milost (…).
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu…
Presveto Srce Isusovo, vjerujem u Te i ufam se u Te!

O, moj Isuse, koji si rekao: ‘Zaista, zaista vam kažem, što god zatražite od Oca mojega u moje ime, dat će vam’, evo, ja tražim od Tvojega Oca u Tvoje ime, po zagovoru Blažene Djevice, Tvoje Presvete Majke, milost (…).
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu…
Presveto Srce Isusovo, vjerujem u Te i ufam se u Te!

O, moj Isuse, koji si rekao: ‘Nebo će i zemlja proći, ali moje riječi neće proći’, evo, oslanjajući se na jamstvo Tvojih riječi, po zagovoru Blažene Djevice, Tvoje Presvete Majke, molim za milost (…).
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu…
Presveto Srce Isusovo, vjerujem u Te i ufam se u Te!

Pomolimo se: O, Presveto Srce Isusovo, Tebi je nemoguće ne biti milosrdan prema bijednicima. Smiluj se nama, siromašnim grješnicima, i udijeli nam milost koju Te molimo po zagovoru Bezgrješnog Srca Tvoje i naše drage Majke! Sveti Josipe, poočime i hranitelju Presvetog Srca Isusova, moli za nas! Zdravo Kraljice…

Hod za život u Sisku – 12.06.2021.

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove godine održat će se u sedam hrvatskih gradova u četiri različita termina tijekom svibnja i lipnja. Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: ‘Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije! Ove godine Hod će se održati u sedam hrvatskih gradova. Uz Osijek, Zagreb, Sisak, Split i Rijeku, prvi put pridružuju se još dva velika hrvatska grada, Slavonski Brod i Imotski. Većina Hodova održat će se u mjesecu svibnju i lipnju, dok će u drugim gradovima Hod za zaštitu svakog ljudskog života biti na jesen. Hod za život u Osijeku održat će se u subotu 15. svibnja, idući vikend 22. svibnja održat će se u Slavonskom Brodu i Imotskom, 29. svibnja u Zagrebu, a 12. lipnja u Sisku.
Cilj Hoda za život jest skrenuti pažnju na znanstvenu činjenicu koja potvrđuje da čovjekov život počinje začećem. Imamo društvenu odgovornost protiviti se prekidu života nerođene djece i ideji da bi se drugima život prekidao putem eutanazije. Očekujemo od političara koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini da štite temeljno ljudsko pravo, pravo na život – poručuju organizatori.

OBAVIJESTI

  • svete mise – po redovitom rasporedu
  • upis svetih misa – uredovno vrijeme župnog ureda ili poslije svete mise
  • sprovode, kršenja i vjenčanja – prijaviti isključivo u župnom uredu u uredovno vrijeme
  • postupak za vjenčanje – pokrenuti najkasnije mjesec dana prije termina