Prvo čitanje: Izr 8, 22-31

Čitanje Knjige mudrih izrekâ
Ovo govori Mudrost Božja:
»Gospodin me stvori kao počelo svoga djela, kao najraniji od svojih čina, u pradoba; oblikovana sam još od vječnosti, odiskona, prije nastanka zemlje. Rodih se kad još nije bilo pradubina, dok nije bilo izvora obilnih voda. Rodih se prije nego su utemeljene gore, prije brežuljaka.
Kad još ne bijaše načinio zemlje, ni poljana, ni početka zemaljskom prahu; kad je stvarao nebesa, bila sam nazočna, kad je povlačio krug na licu bezdana. Kad je u visini utvrđivao oblake i kad je odredio snagu izvoru pradubinâ; kad je postavljao moru njegove granice da mu se vode ne preliju preko obala, kad je polagao temelje zemlji: bila sam kraj njega, kao graditeljica,bila u radosti, iz dana u dan, igrajući pred njim sve vrijeme; igrala sam po tlu njegove zemlje, i moja su radost djeca čovjekova.«
Riječ Gospodnja.

Drugo čitanje: Rim 5, 1-5

Čitanje Poslanice svetoga Pavla apostola Rimljanima
Braćo: Opravdani vjerom, u miru smo s Bogom po Gospodinu našem Isusu Kristu. Po njemu imamo u vjeri i pristup u ovu milost u kojoj stojimo i dičimo se nadom slave Božje. I ne samo to! Mi se dičimo i u nevoljama jer znamo: nevolja rađa postojanošću, postojanost prokušanošću, prokušanost nadom. Nada pak ne postiđuje. Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!
Riječ Gospodnja.

Evanđelje: Iv 16, 12-15

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu
U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima:
»Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe on – Duh istine – upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi. On će mene proslavljati jer će od mojega uzimati i navješćivati vama. Sve što ima Otac moje je. Zbog toga vam rekoh: od mojega uzima i – navješćivat će vama.«
Riječ Gospodnja.

SVETE MISE U LJETNOM RAZDOBLJU (od 13.06.2022.)

Mise u ljetnom razdoblju nakon nedjelje Svetog Trojstva,
od ponedjeljka 13. lipnja neće više biti u 18:00 sati nego u 19:00 sati.

RADOVI U ŽUPNOJ CRKVI

U župnoj crkvi počeli su radovi ispod ispovjedaonica, te su također započela i istraživanja restauratorskog zavoda na našoj crkvi. Sve bi trebalo biti gotovo do kraja mjeseca lipnja.

TIJELOVO – 16.06.2022.

U četvrtak 16.6 je svetkovina Tijelova, svete mise toga dana su u 8:00, 9:30 i u 19:00 sati, svečana procesija bit će poslije mise u 9:30 sati.

MLADIFEST U VOLODERU – 17. – 19.06.2022.

Mladi fest u Voloderu petak, subota i nedjelja. U 14:30 vozi autobus sva tri dana -koji će stajati na parkiralištu nasuprot groblja on vraća i nazad poslije svih događanja. Posebno preporučamo PASIJU koju izvode glumci amateri iz Petrinje. Svaku večer nakon svete mise je poneko događanje koje je vrijedno pogledati. Uputimo se prema Voloderu i počastimo mlade koji su naša budućnost naroda i Crkve.

SVETA MISA ZAHVALNICA ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE

Sljedeće Nedjelje 19. 6. je Misa zahvalnica za kraj školske godine u 9:30 sati. Pozivamo svu školsku djecu i vjeroučitelje da se odazovu na tu misu.

KONCERT KLASIČNE GLAZBE – 19.06.2022.

Iduće nedjelje 19.6. nakon večernje svete mise bit će koncert klasične glazbe u župnoj crkvi – dođite svi koji volite tu vrstu glazbe.

ŽUPNO HODOČAŠĆE NA TRSAT – 25.06.2022.

U subotu 25.lipnja organizira se župno hodočašće na Trsat, cijena putovanja je 150 kuna.
Vrijeme je da se prijavite do sada je prijavljeno 30 osoba, a treba 49.

OBAVIJESTI:

  1. SV. MISE – po redovitom rasporedu
  2. UPIS SV. MISA – uredovno vrijeme župnog ureda ili poslije sv. Mise
  3. SPROVODE, KRŠTENJA I VJENČANJA – prijaviti isključivo u
    župnom uredu, i to u uredovno vrijeme
  4. POSTUPAK ZA VJENČANJE – pokrenuti najkasnije mjesec dana prije