Evanđelje: Lk 21, 5-19

Čitanje svetoga Evanđelja po Luki
U ono vrijeme: Dok su neki razgovarali o Hramu kako ga resi divno kamenje i zavjetni darovi, reče Isus: »Doći će dani u kojima se od ovoga što motrite neće ostaviti ni kamen na kamenu nerazvaljen.«
Upitaše ga: »Učitelju, a kada će to biti? I na koji se znak to ima dogoditi?« A on reče: »Pazite, ne dajte se zavesti. Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: ’Ja sam’ i: ’Vrijeme se približilo!’ Ne idite za njima. A kad čujete za ratove i pobune, ne prestrašite se. Doista treba da se to prije dogodi, ali to još nije odmah svršetak.«
Tada im kaza: »Narod će ustati protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva. I bit će velikih potresa i po raznim mjestima gladi i pošasti; bit će strahota i velikih znakova s neba.
No prije svega toga podignut će na vas ruke i progoniti vas, predavati vas u sinagoge i tamnice. Vući će vas pred kraljeve i upravitelje zbog imena mojega. Zadesit će vas to radi svjedočenja.
Stoga uzmite k srcu: nemojte unaprijed smišljati obranu! Tà ja ću vam dati usta i mudrost kojoj se neće moći suprotstaviti niti oduprijeti nijedan vaš protivnik. A predavat će vas čak i vaši roditelji i braća, rođaci i prijatelji. Neke će od vas i ubiti.
Svi će vas zamrziti zbog imena mojega. Ali ni vlas vam s glave neće propasti. Svojom ćete se postojanošću spasiti.«
Riječ Gospodnja.

SVETE MISE KROZ TJEDAN

Svete mise u 18 sati, četvrtkom i petkom u 8 i 18 sati.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE

Pozivamo Vas da se odazovemo i na klanjanje četvrtkom poslije Svete Mise.

GOSPA HODOČASNICA

Pozivamo sve koji žele primiti Gospu hodočasnicu da se jave u župni ured ili u Sakristiju poslije svete mise.

Sveta Krizma će biti 29. travnja, a Prva Sveta Pričest 14. svibnja.

PRIJAVE ZA KATEKUMENE

Svi koji niste primili sakramente Kršćanske inicijacije, ili ako niste primili jedan od sakramenata, a imali bi želju primiti sakramente, pozivamo Vas da se javite u redovno vrijeme ureda ili u sakristiju poslije Svete Mise kako bi prikupili Vaše prijavnice i podatke, i kako bi započeli sa Katehezama za katekumene. Upis katekumena je do 20.11.

PROŠTENJE U ŽUPI SV. NIKOLE TAVELIĆA, REPUŠNICA

U ponedjeljak, 14. studenog je proštenje u Župi sv. Nikole Tavelića, Repušnica, svečano Euharistijsko slavlje je u 11 sati.

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA – 18.11.2022.

U petak, 18. studenog je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, pa Vas pozivamo na Misno slavlje u 18 sati na kojem ćemo se osobito sjetiti naših branitelja koji su svoj život dali za domovinu. Osim toga molimo za našu Domovinu i za sve potrebe Crkve u Hrvata.

SVETA MISA ZAHVALNICA ZA HODOČAŠĆE U RIM – 19.11.2022.

U subotu, 19. studenog je Misa zahvalnica u 11 sati za sve koji su sudjelovali na hodočašću u Rim, pa pozivamo sve hodočasnike koji su išli na hodočašće u Rim da se odazovu na Svečanu Misu koju predvodi Sisački biskup mons. Vlado Košić!

KONCERT – 20.11.2022.

Pozivamo sve župljane na koncert u nedjelju, 20. studenog poslije večernje Svete Mise u 19 sati.

OBAVIJESTI:

  1. SV. MISE – po redovitom rasporedu
  2. UPIS SV. MISA – uredovno vrijeme župnog ureda ili poslije sv. Mise
  3. SPROVODE, KRŠTENJA I VJENČANJA – prijaviti isključivo u
    župnom uredu, i to u uredovno vrijeme
  4. POSTUPAK ZA VJENČANJE – pokrenuti najkasnije mjesec dana prije