Evanđelje: Iv 9,1.6-9.13-17.34-38 (kraća verzija)

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu
U ono vrijeme: Isus prolazeći ugleda ­čovjeka slijepa od rođenja. I pljune na zemlju te od pljuvačke načini kal pa mu kalom premaza oči. I reče mu: »Idi, operi se u kupalištu Siloa­mu!« – što znači »Poslanik.« Onaj ode, ­umije se pa se vrati gledajući. Susjedi i oni koji su ga prije viđali kao prosjaka govorili su: »Nije li to onaj koji je sjedio i prosio?« Jedni su ­govorili: »On je.« Drugi opet: »Nije, nego mu je sličan.« On je sam tvrdio: »Da, ja sam! « Tada odvedoše toga bivšeg slijepca farizejima. A toga dana kad Isus načini kal i otvori njegove oči, bijaše subota. Farizeji ga počeše iznova ispitivati kako je progledao. On im reče: »Stavio mi kal na oči i ja se oprah – i evo vidim.« Nato neki između farizeja rekoše: »Nije taj čovjek od Boga: ne pazi na subotu.« Drugi su pak govorili: »A kako bi jedan grešnik mogao činiti takva znamenja?« I nastade među njima podvojenost. Zatim ponovno upitaju ­slijepca: »A što ti kažeš o njemu? Otvorio ti je oči!« On odgovori: »Prorok je!« Odgovore mu: »Sav si se u grijesima rodio, i ti nas da učiš?« I izbaciše ga. Dočuo Isus da su onoga izbacili pa ga nađe i reče mu: »Ti vjeruješ u Sina Čovječjega?« On odgovori: »A tko je taj, Gospodine, da vjerujem u njega?« Reče mu Isus: »Vidio si ga! To je onaj koji govori s tobom!« A on reče: »Vjerujem, Gospodine!« I baci se ničice preda nj.
Riječ Gospodnja.   

BLAGDAN SV.JOSIPA (20.03)

Svete Mise će biti u 08, 09:30 te u 18h.

BLAGDAN BLAGOVIJESTI (25.03)

Svete Mise će biti u 08, 09:30 te u 18h.

KLANJANJE PO UZORU NA MEĐUGORSKO

U subotu 25.03. s početkom u 20h.

SUSRET KRIZMANIKA U IVANIĆ GRADU

Susret krizmanika će biti u subotu 25.03. u Ivanić Gradu, svi krizmanici sudjeluju

HODOČAŠĆE U SVETIŠTE ČUDOTVORNE GOSPE SINJSKE (22.04)

Klanjateljice Krvi Kristove organiziraju Hodočašće obitelji Krvi Kristove u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske u subotu 22. travnja 2023. Prijave traju do 8. travnja kod sestre Danijele Anić.

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE (19.05)

Hodočašće u Međugorje će biti organizirano 19. svibnja. Cijena puta je 85 eura. Može se platiti u tri rate, prva rata do 15. ožujka, druga do 15. travnja, a treća do 15. svibnja. Tko se upiše za hodočašće dužan je uplatiti autobus, osim ako je spriječen radi bolesti.

Župljani koji žele uručiti Uskrsni poklon nekome mogu se javiti u sakristiju ili u ured pa će tamo dobiti adresu na koju mogu odnijeti poklon! Na izlazu iz crkve nalazi se letak našeg Caritasa na kojem se mogu pronaći svi podaci sa sadržajem Uskrsnog paketa, također na tom letku možete pronaći više informacija o samom paketu koji je namijenjen za potrebite članove naše župne zajednice.

SVETE MISE KROZ TJEDAN

Svete Mise su kroz tjedan svaki dan u 18 sati, te je četvrtkom i petkom u 8 i 18 sati.

GOSPA HODOČASNICA

Svi koji želite primiti Gospu hodočasnicu možete se javiti u ured ili u
sakristiju poslije Svete Mise.

MISNE NAKANE

Možete upisivati Misne nakane za sve termine do kraja godine.

OBAVIJESTI:

  1. SV. MISE – po redovitom rasporedu
  2. UPIS SV. MISA – uredovno vrijeme župnog ureda ili poslije sv. Mise
  3. SPROVODE, KRŠTENJA I VJENČANJA – prijaviti isključivo u župnom uredu, i
    to u uredovno vrijeme
  4. POSTUPAK ZA VJENČANJE – pokrenuti najkasnije mjesec dana prije