Drugo čitanje: 1Pt 1, 17-21

Čitanje Prve poslanice svetoga Petra apostola
Ljubljeni: Ako Ocem nazivate njega koji nepristrano svakoga po djelu sudi, vrijeme svoga proputovanja proživite u bogobojaznosti. Ta znate da od svog ispraznog načina života, što vam ga oci namriješe, niste otkupljeni nečim raspadljivim, srebrom ili zlatom, nego dragocjenom krvlju Krista, Jaganjca nevina i bez mane. On bijaše doduše predviđen prije postanka svijeta, ali se očitova na kraju vremenâ radi vas koji po njemu vjerujete u Boga koji ga uskrisi od mrtvih te mu dade slavu da vjera vaša i nada bude u Bogu. Riječ Gospodnja.

Evanđelje: Lk 24, 13-35

Čitanje svetog Evanđelja po Luki
Onog istog dana – prvog u tjednu – dvojica Isusovih učenika putovala su u selo koje se zove Emaus, udaljeno od Jeruzalema šezdeset stadija. Razgovarahu međusobno o svemu što se dogodilo. I dok su tako razgovarali i raspravljali, približi im se Isus i pođe s njima. Ali prepoznati ga – bijaše uskraćeno njihovim očima. On ih upita: »Što to putem pretresate među sobom?« Oni se snuždeni zaustave te mu jedan od njih, imenom Kleofa, odgovori: »Zar si ti jedini stranac u Jeruzalemu te ne znaš što se u njemu dogodilo ovih dana?« A on će: »Što to?« Odgovore mu: »Pa ono s Isusom Nazarećaninom, koji bijaše prorok – silan na djelu i na riječi pred Bogom i svim narodom: kako su ga glavari svećenički i vijećnici naši predali da bude osuđen na smrt te ga razapeli. A mi se nadasmo da je on onaj koji ima otkupiti Izraela. Ali osim svega toga ovo je već treći dan što se to dogodilo. A zbuniše nas i žene neke od naših: u praskozorje bijahu na grobu, ali nisu našle njegova tijela pa dođoše te rekoše da su im se ukazali anđeli koji su rekli da je on živ. Odoše nato i neki naši na grob i nađoše kako žene rekoše, ali njega ne vidješe.« A on će im: »O bezumni i srca spora da vjerujete što god su proroci navijestili! Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi te uđe u svoju slavu?« Počevši tada od Mojsija i svih proroka, protumači im što u svim Pismima ima o njemu. Uto se približe selu kamo su išli, a on kao da htjede dalje. No oni navaljivahu: »Ostani s nama jer zamalo će večer i dan je na izmaku!« I uniđe da ostane s njima. Dok bijaše s njima za stolom, uze kruh, izreče blagoslov, razlomi te im davaše. Uto im se otvore oči te ga prepoznaše, a on im iščeznu s očiju. Tada rekoše jedan drugome: »Nije li gorjelo srce u nama dok nam je putem govorio, dok nam je otkrivao Pisma?« U isti se čas digoše i vratiše u Jeruzalem. Nađoše okupljenu jedanaestoricu i one koji bijahu s njima. Oni im rekoše: »Doista uskrsnu Gospodin i ukaza se Šimunu!« Nato oni pripovjede ono s puta i kako ga prepoznaše u lomljenju kruha.
Riječ Gospodnja.

SAKRAMENT SVETE POTVRDE – 29.04.2023.

Sakrament Potvrde će biti podijeljen u subotu, 29. travnja u 10 sati. Djelitelj potvrde je mr. sc. Janko Lulić. Prije samog slavlja Sakramenta Potvrde će biti održana trodnevnica na kojoj su također obavezni prisustvovati svi krizmanici. Treći dan trodnevnice je generalna proba i ispovijed za sve krizmanike. Sve druge obavijesti vezano za slavlje sakramenta Potvrde krizmanicima su rečene na vjeronauku ovaj tjedan. Molimo Vas da ovo vrijeme pripreme za slavlje sakramenta ozbiljno i odgovorno shvatimo kako bi u punini kršćanske i ljudske zrelosti primili Sakrament potvrde.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE ZA PROGLAŠENJE BLAŽENIM BRATA BONIFACIJA PAVLETIĆA – 28.04.2023.

U petak, 28. travnja od 17 – 18 sati je Euharistijsko klanjanje za proglašenje blaženim brata Bonifacija Pavletića.

NEDJELJA DOBROG PASTIRA – 30.04.2023.

Iduće nedjelje je Nedjelja dobrog pastira, svjetski dan molitve za duhovna zvanja. Pa uključimo u svoje molitve Bogu posvećene osobe i da Gospodin pošalje svojoj Crkvi svetih svećeničkih i redovničkih zvanja.

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE

Hodočašće u Međugorje – 19. svibnja.
Polazak u 22 sata-PETAK, povratak u 23 sata u NEDJELJU. Cijena: 85 €.

OBAVIJESTI:

  1. SV. MISE – po redovitom rasporedu
  2. UPIS SV. MISA – uredovno vrijeme župnog ureda ili poslije sv. Mise
  3. SPROVODE, KRŠTENJA I VJENČANJA – prijaviti isključivo u župnom uredu, i
    to u uredovno vrijeme
  4. POSTUPAK ZA VJENČANJE – pokrenuti najkasnije mjesec dana prije