Prvo čitanje: Sir 27,4-7

Čitanje Knjige Sirahove
Kad se sito trese, mekinje ostaju: tako i nedostaci čovjekovi izbijaju u govoru njegovu. Lončarove posude peć iskušava, a čovjeka njegov govor.
Obradu voćke očituje njezin plod: tako i riječi čovjekove otkrivaju njegove osjećaje. Nikoga ne hvali prije no što progovori jer govor je kušnja ljudi.
Riječ Gospodnja.

Drugo čitanje: 1Kor 15, 54-58

Čitanje Prve poslanice svetoga Pavla apostola Korinćanima
Braćo: Kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo smrtno obuče u besmrtnost, tada će se obistiniti riječ napisana: Pobjeda iskapi smrt. Gdje je, smrti, pobjeda tvoja? Gdje je, smrti, žalac tvoj? Žalac je smrti grijeh, snaga je grijeha zakon. A hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Kristu! Tako, braćo moja ljubljena, budite postojani, nepokolebljivi, i obilujte svagda u djelu Gospodnjem znajući da trud vaš nije neplodan u Gospodinu.
Riječ Gospodnja.

Evanđelje: Lk 6, 39-45

Čitanje svetog Evanđelja po Luki
U ono vrijeme: Kaza Isus učenicima prispodobu: »Može li slijepac slijepca voditi? Neće li obojica u jamu upasti? Nije učenik nad učiteljem. Pa i tko je posve doučen, bit će samo kao njegov učitelj. Sto gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš? Kako možeš kazati bratu svomu: ‘Brate, de da izvadim trun koji ti je u oku’, a sam u svom oku brvna ne vidiš? Licemjere! Izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun što je u oku bratovu. Nema dobra stabla koje bi rađalo nevaljalim plodom niti stabla nevaljala koje bi rađalo dobrim plodom. Ta svako se stablo po svom plodu poznaje. S trnja se ne beru smokve niti se s gloga grožđe trga. Dobar čovjek iz dobra blaga srca svojega iznosi dobro, a zao iz zla iznosi zlo. Ta iz obilja srca usta mu govore.«
Riječ Gospodnja.

VJERONAUK ZA PRVOPRIČESNIKE, KRIZMANIKE I KATEKUMENE

Vjeronauk za krizmanike kreće ponovno po starom rasporedu.
Vjeronauk za prvopričesnike kreće ponovno po starom rasporedu.
Vjeronauk za katekumene po rasporedu.

PEPELNICA – ČISTA SRIJEDA – 02.03.2022.

U srijedu je pepelnica, čista srijeda, početak korizme, svete mise tog dana su u 8:00 sati i u 18:00 sati, obred pepeljenja vršit će se pod obje mise.

SASTANAK ŽUPNOG EKONOMSKOG, PASTORALNOG VIJEĆA I CARITASA

U srijedu nakon mise pozivamo sve članove Župnog ekonomskog vijeća i župnog pastoralnog vijeća i članove župnog Caritasa na kratki sastanak u župnu dvoranu u vezi Sinode o sinodalnosti crkve koju je pokrenuo papa Franjo. Na tom sastanku objasnit će se što točno papa želi i dobit ćete materijale da se izjasnite o nekim pitanjima važnima za crkvu u ovom vremenu.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Ovog tjedna ulazimo u vrijeme korizme, pa tako kreće i pobožnost križnog puta, svakog petka i nedjelje u 17:30, križni put predmole molitvene zajednice naše župe.

21. KUTINSKI PLANINARSKI KRIŽNI PUT – 12.03.2022.

12.03.2022., u subotu održat će se 21. Kutinski planinarski križni put.
Početak je u 7 sati kod križa na cesti, a put je jednak kao i prošlih godina.
Sveta misa će biti u Kutinskoj Slatini s početkom oko 9:30,
predslavi ju naš biskup Vlado Košić.
Potičemo vas da se u što većem broju uključimo na ovu pobožnost, tko koliko može izdržati. Križni put ne odgađa se ako bude loše vrijeme.

OBAVIJESTI:

  1. SV. MISE – po redovitom rasporedu
  2. UPIS SV. MISA – uredovno vrijeme župnog ureda ili poslije sv. Mise
  3. SPROVODE, KRŠTENJA I VJENČANJA – prijaviti isključivo u
    župnom uredu, i to u uredovno vrijeme
  4. POSTUPAK ZA VJENČANJE – pokrenuti najkasnije mjesec dana prije