Svete mise zornice (radnim danom) u 6 sati u crkvi BDM Snježne u Kutini.

Svete mise nedjeljom i blagdanom u 9.30, 11 i 18 sati.

Advent ili Došašće podsjeća nas na Isusov dolazak na zemlju koji je dvostruk: prvi, vidljivi kad je došao u liku skromnog i siromašnog djeteta te drugi slavni kad će se pojaviti u sili i slavi nebeske vojske na svršetku svijeta. (I dok se s radošću sjećamo njegovog prvog dolaska kad se rodio u Betlehemu dotle s vjerom i nadom očekujemo njegov drugi dolazak- slavni. Između ta dva dolaska Isus dolazi nama nevidljivo sada – po milosti. Tko Isusa prima milosno u svetim Sakramentima taj dobro slavi Isusov prvi dolazak i spremno očekuje njegov drugi vidljivi dolazak.) HBK je odlučila da je 3. Nedjelja Došašća NEDJELJA CARITASA za župu, biskupiju i nacionalni Caritas. (Moto: “Upamti da u Božjim očima ništa nije maleno. Sve što činiš čini s ljubavlju.” Majka Terezija) Podržite akciju uplatom na telefon 060 9010 (cijena poziva 6,25 kn PDV uključen).

Ovogodišnje Došašće je u znaku brige za siromašne obitelji u župi.

Osnovali smo  „Klub 500“. To znači tko želi i može te se odluči treba dati kroz godinu dana za župni Caritas 500,00 kuna. (mislim najprije na zaposlene te poslodavce, koji imaju i svoj obrt) pozivamo da nam se priključe u brizi za Caritas naše župe. Djeca će ovaj tjedna dobiti koverte sa slikom, a odrasli koverte bez slike u koje će moći stavljati svoj prilog (ne od suviška nego odricati se od potrebnoga) svaki dan do treće nedjelje došašća tj. Nedjelje Caritasa. Tako da se misli cijelo došašće na siromašne i potrebite naše župe.

Misne nakane za siječanj zapisujemo od ponedjeljka iza misa i u župnom uredu u uredovno vrijeme.

Novi župljani koji su doselili ove godine, a žele blagoslov stana/kuće molimo da nam se jave u sakristiji ili u župni ured u uredovno vrijeme.

Obavijesti

  • U ponedjeljak (9.9.2019.)  započeli su radovi u crkvi B.D Marije Snježne: hidroizolacija poda lađe crkve.  Planirano je bilo za 40 dana dovršiti ali tek u utorak (10.12. ) tj. nakon 3 mjeseca dovršili smo samo dio predviđenih radova. Došli smo samo do glavne deke u lađi crkve, a neće biti glazure, niti u glazuri cijevi za podno centralno grijanje a niti popločenja kamenom u cijelom prostoru crkve 450 m2 (što planiramo u idućoj godini),  Također nije niti sakristija odrađena.  
  • Budući da nemamo dovoljno novca za dovršenje radova (preko 780.000,00 kn) a planiramo i centralno grijanje molim tko može pomoći neka pomogne tko ne može neka se moli i žrtvuje za dobročinitelje. Ako možete pronađite i sponzore i donatore bilo iz obitelji, prijatelje ili kolege.  Do danas (nedjelja 22.12.2019.) za crkvu su dale 140 obitelj od 50,00 kn do 7.400,00 kn. A vi koliko tko može. Novac možete donijeti u župni ured ili uplatiti na broj žiro računa HR45 2340 0091 1000 4693 1.
  • U prodaji su 12 lisni kalendari župe “Ideja s novim tekstovima fotografijama i mudrim izrekama, rasporedima itd.  

NEMA ŽUPNE  KATEHEZE do iza sv. Tri Kralja.

Dječja skupina čitača

Dječja skupina – čitači nakon župne kateheze.

Djeca koja su se prijavila za Caritas iza kateheza će se dogovarati s katehetama o svojim aktivnostima u Došašću.

Probe dječjeg zbora

Probe dječjeg zbora u nedjelju u iza svete mise u dvorani.

Susret Marijine Legije

Susret Marijine Legije je ponedjeljkom u 20 sati.

Svaki četvrtak od 17:30 sati-Marijina Legija predmoli krunicu.

Pobožnost Milosrdnom Isusu

Pobožnost Milosrdnom Isusu srijedom poslije svete mise.

Mješoviti zbor Gustav Baron

Probe mješovitog zbora su srijedom u 20 sati.

Zajednica Cenakul

Susret zajednice Cenakul četvrtkom u 19 sati.

Ministrantski susret

Ministrantski susret u subotu u 10 sati.

Igraonica s vjerskim naukom i kreativna radionica za djecu

U subotu u 10 sati u vjeronaučnoj dvorani igraonica za djecu predškolskog uzrasta i kreativna radionica za stariju djecu od 1. – 8. razred.

Susret mladih

U subotu u 19 sati – susret mladih.

Proba zbora mladih Madonna Nives

U nedjelju u 17 sati – proba zbora mladih.

Tisak: Glas Koncila, Mak, Glasnik SiM, Veritas i Marija, Biblija Danas, Kana

Najave:

  • DUHOVNA OBNOVA – PRIPRAVA ZA BOŽIĆ u ponedjeljak (23.12.2019) od 17.30 sati do 19.30 sati, predavač: Marijan Presečki, evangelizator iz zajednice “Molitva i Riječ”
  • ŽIVE JASLICE 25.12.2019. u 18 sati – Sveta misa s blagoslovom djece. U 19 sati – Žive jaslice u cintoru crkve Gospo Snježne

Ovaj tjedan slavimo

         Pon.  Ivan, Viktorija, Vika

         Ut.     BADNJAK, Adam i Eva

         Sr.     ROĐENJE GOSPODINOVO – BOŽIĆ

         Čet.   SV. STJEPAN, prvomučenik

         Pet.    Sv. Ivan,apostol

         Sub.  Nevina Dječica

         Nedj.  SVETA OBITELJ: ISUSA, MARIJE I JOSIPA