SVETE MISE REDOVITO radnim danom u 18 sati, a nedjeljom u 8, 9.30, 11 i 18 sati.

Župni ured je otvoren: radi 10-11.30 i 15-17 sati. Vjernici se mogu obratiti i telefonom (044 683 271) u uredovno vrijeme, a u hitnim slučajevima i izvan uredovnog vremena ili elektroničkom poštom.

Nema kateheza za prvopričenike i krizmanike.

Probe zborova, skupina i molitvenih zajednica po dogovoru s voditeljima i župnikom.

Roditeljski sastanak za prvopričesnike

U srijedu u 19.30 sati u crkvi – roditeljski sastanak za prvopričesnike (dogovor u svezi Prve Svete Pričesti).

Dan otvorenog dvorišta i klanjanje za proglašenje blaženim brata Bonifacija Pavletića

Kao i svakog 28. u mjesecu od 17 -18 sati bit će klanjanje pred Presvetim Sakramentom za proglašenje blaženim brata Bonifacija Pavletića. Tog istog dana od 15-17 sati bit će tzv. DAN OTVORENOG DVORIŠTA, u kojemu će biti izložene palme na prodaju po cijeni; dobrovoljni prolog za aktivnosti vezane uz proglašenje blaženim našeg sugrađanina Ivana Bonifacija.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI: Kroz svibanj svibanjske pobožnosti u čast B.D. Marije Kraljice svibnja. Svake večeri u 17.30 sati krunica i litanije Majci Božjoj, zatim večernja svata misa u 18 sati.

MARIJINA LEGIJA: Susreti Marijine Legije ponedjeljkom.

POBOŽNOST MILOSRDNOM ISUSU: U srijedu poslije svete mise.

BIBLIJSKA ZAJEDNICA: Susret biblijske zajednice četvrtkom iza svete mise.

ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE: Susret petkom nakon svete mise.

SUSRET MINISTRANATA: Susret ministranata subotom u 10 sati.

ZAJEDNICA MLADIH: Susret zajednice mladih subotom u 19 sati.

Tisak: Glas KoncilaMak

Ovaj tjedan slavimo

         Pon.  sv. Beda Časni, sv. Grgur VII., sv. Marija Magdalena

         Ut.     Gospa od Karavaja, Filip Neri, Zdenko, Anamarija

         Sr.     sv. Augustin Kanteberijski, Bruno, Mutmir

         Čet.   German, Vilim, Velimir

         Pet.    sv. Euzebije i Polion, Ervin, Većeslav

         Sub.  Ivana Arška, Bazilije, Emilija, Hubert

         Nedj.  DUHOVI – PEDESETNICA

Pismo biskupa Košića svećenicima i vjernicima o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme epidemije COVID-19 možete pročitati na linku  https://www.biskupija-sisak.hr/index.php/arhiv/5662-pismo-biskupa-koia-sveenicima-i-vjernicima-o-slavljenju-svetih-misa-i-drugih-liturgijskih-slavlja-u-vrijeme-epidemije-covid-19

Pismo biskupa Hrvatske biskupske konferencije svećenicima i vjernicima o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme epidemije COVID-19 možete pročitati na linku https://www.biskupija-sisak.hr/index.php/arhiv/5661-pismo-biskupa-hrvatske-biskupske-konferencije-sveenicima-i-vjernicima-o-slavljenju-svetih-misa-i-drugih-liturgijskih-slavlja-u-vrijeme-epidemije-covid-19

PRIJENOS SVETE MISE RADNIM DANOM:

PRIJENOS SVETE MISE NEDJELJOM:

za one koji imaju visoku temperaturu i spadaju u rizične skupine ili su teško bolesni (svi ostali imaju svete mise u župnoj crkvi po starom rasporedu)

DUHOVNI SADRŽAJ

 • DUHOVNA MISAO NA VALOVIMA RADIO QURINUSA
  • EMISIJA JE SVAKE NEDJELJE U 7,30 SATI
 • LAUDATO TV (Facebook stranici i portalima laudato.hr i laudato.tv)
  • MOLITVA: EUHARISTIJSKO KLANJANJE, snimka iz crkve Bezgrješnog začeća BDM Marije u Dubravi
   • PONEDJELJAK u 22:50 sati, SRIJEDOM u 06:40 sati, PETKOM u 16:50 sati i SUBOTOM 01:50 sati
  • MOLITVA: KRUNICA BOŽJEG MILOSRĐA, snimka
   • SVAKI DAN U 15:00 sati

Molitva Gospi od zdravlja i svetom Roku

Pomolimo se!

Djela naša milošću svojom priteci i pomoću prati da svaka naša molitva i radnja s Tobom vazda počinje i započeta da se s Tobom dovrši. Primi i usliši naše molitvene vapaje. Daj nam svoj mir kako bi srca naša bila poslušna Tvojim zapovijedima i smirena u Tvojoj zaštiti. Užezi u nama oganj Duha Svetoga da Ti čistim tijelom služimo i neokaljanim srcem omilimo. Zahvaljujemo Ti za Tvoju i našu majku, Blaženu Djevicu Mariju koja pomaže svojoj djeci u nevoljama kako bi opet zadobili zdravlje. Po njezinu zagovoru oslobodi nas ove pandemijske nevolje, kao i od svakog moralnog nereda i zastranjenja. Neka ona svojom majčinskom brigom prati i štiti sve ljude i narode od opasne zaraze koronavirusa. Neka ozdravi bolesne i blagoslivlja sve one koji njima pomažu. Spasitelju, Isuse Kriste, u svojoj blagoj providnosti i očinskoj mudrosti postavio si svetoga Roka moćnim zaštitnikom protiv zaraznih bolesti i po njemu uvijek dijelio obilje blagoslova ljudima u bolesti i tjeskobi. Pošalji ga u ovom času kad nam je zdravlje ugroženo da nas štiti i za nas moli, kako bismo bili dostojni Tvojih obećanja. Ne dopusti, Gospodine, da se oslanjamo samo na svoje umijeće i znanje, već da se pouzdajemo u tvoju pomoć i veliko milosrđe. Udijeli nam zdravlje duše i tijela kako bismo trajno mogli iskazivati Tebi slavu i hvalu. A svi za koje molimo, žive ili mrtve, neka po zagovoru Tvojih svetih miljenika milostivo dobiju oproštenje svojih grijeha i zasluže stići u vječni život u nebu. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Molitveni zaziv:

Za zdravlje svih oboljelih od koronavirusa, za snagu zdravstvenim djelatnicima i svima odgovornima u borbi s ovom pandemijom, da našu Domovinu i cijeli svijet poštediš trpljenja i smrti, a ispuniš nadom u pobjedu života.

Također neka se izmoli Očenaš, Zdravo Marija i Slava Ocu na nakanu: Za zdravlje!