Treće zavjetno hodočašće vjernika Biskupije i prvo hodočašće mladih u Svetište Majke naših stradanja u Goru održano je u subotu 29. rujna. Hodočašće kao i svečano misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s rektorom svetišta preč. Paškom Glasnovićem, generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, kancelarom mr. Jankom Lulićem, povjerenikom za pastoral mladih vlč. Ivanom Grbešićem  i tridesetak svećenika.

Slavlju je nazočilo i više stotina mladih i drugih hodočasnika pristiglih iz cijele biskupije, a njih oko stotinu pedeset došlo je pješice i biciklima iz Siska, Petrinje i Gline. Prije mise u Svetištu je održana i duhovna obnova za šezdesetak vjeroučitelja, a koju je predvodila s. Smilja Čirko, predstojnica Katehetskog ureda Biskupije, a kojoj su se pridružili i drugi pristigli hodočasnici.

Na kraju biskup je pozvao i na osobitu molitvu za život, da bude djece i mladih, da se mladi ne iseljavaju iz svoje Domovine, te da mogu pronaći u svojem zavičaju svoje mjesto u školovanju, zaposlenju i stvaranju obitelji ili nalaženju duhovnog zvanja.

Nakon popričesne molitve biskup je šestero vjeroučitelja udijelio trajne mandate, a na kraju svima na trudu koji su uložili u organizaciju ovog hodočašća zahvalio je rektor preč. Glasnović. U programu nakon mise o svom pozivu svjedočili su župnik vikar iz petrinjske župe Sv. Lovre vlč. Hrvoje Zovko, te mladi bračni par Franciska i Filip Stupljanec iz župe Donja Kupčina, a hodočašće je završeno klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Više fotografija

Izvor: Sisačka biskupija