Mesijanski ulazak u Jeruzalem (Lk 19, 28-40)

Rekavši to, nastavi put uzlazeći u Jeruzalem.
Kad se približi Betfagi i Betaniji, uz goru koja se zove Maslinska, posla dvojicu učenika govoreći: »Hajdete u selo pred vama. Čim uđete u nj, naći ćete privezano magare koje još nitko nije zajahao. Odriješite ga i dovedite. Upita li vas tko: ‘Zašto driješite?’, ovako recite: ‘Gospodinu treba.’«
Oni koji bijahu poslani otiđoše i nađoše kako im bijaše rekao. I dok su driješili magare, rekoše im gospodari: »Što driješite magare?« Oni odgovore: »Gospodinu treba.« 35 I dovedoše ga Isusu i staviše svoje haljine na magare te posjednuše Isusa.
I kuda bi on prolazio, prostirali bi po putu svoje haljine. A kad se već bio približio obronku Maslinske gore, sve ono mnoštvo učenika, puno radosti, poče iza glasa hvaliti Boga za sva silna djela što ih vidješe: »Blagoslovljen Kralj, Onaj koji dolazi u ime Gospodnje! Na nebu mir! Slava na visinama!«
Nato mu neki farizeji iz mnoštva rekoše: »Učitelju, prekori svoje učenike.« On odgovori: »Kažem vam, ako ovi ušute, kamenje će vikati!«

Prvo čitanje: Iz 50, 4-7

Čitanje knjige proroka Izaije
Gospodin Bog dade mi jezik vješt da znam riječju krijepiti umorne. Svako jutro on mi uho budi da ga slušam kao učenici Gospodin Bog uho mi otvori: ja se ne protivih niti uzmicah. Leđa podmetnuh onima što me udarahu, a obraze onima što mi bradu čupahu, i lica svojeg ne zaklonih od pogrda ni od pljuvanja. Gospodin Bog mi pomaže, zato se neću smesti. Zato učinih svoj obraz ko kremen i znam da se neću postidjeti.
Riječ Gospodnja.

Drugo čitanje: Fil 2, 6-11

Čitanje Poslanice svetoga Pavla apostola Filipljanima
Krist Isus, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom,
nego sam sebe »oplijeni« uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnikâ, zemnikâ i podzemnikâ. I svaki će jezik priznati: »Isus Krist jest Gospodin!« – na slavu Boga Oca.
Riječ Gospodnja.


VJERONAUK ZA PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE

Vjeronauk za krizmanike i prvopričesnike ovaj tjedan nemamo zbog toga jer je Veliki tjedan.

RAD ŽUPNOG UREDA

Ovoga tjedna ured radi samo u utorak i srijedu, u slučaju da netko umre naravno da možete doći do ureda prijaviti sprovod, također vrijedi za ljude na samrti koji žele bolesničko i ispovijed.

VELIKI TJEDAN – VAZMENO TRODNEVLJE

Ovom nedjeljom ulazimo u veliki tjedan, time ulazimo i u sveto trodnevlje, četvrtak, petak i subotu. Tih dana spominjemo se Isusovog pashalnog otajstva te su dani prožeti obredima.
Na Veliki četvrtak misa večere Gospodnje je u 19:00.
Na Veliki petak u 15:00 je Getsemanska ura,
a obredi Velikog petka započinju u 19:00 sati.
Na Veliku subotu blagoslov hrane je u 16:00 sati,
a obredi Vazmenog bdjenja počinju u 20:00 sati.

U četvrtak nakon obreda bit će klanjanje sve do ponoći, u sakristiji se upišite u raspored da znamo računati da će svakog trenutka netko biti pred presvetim oltarskim sakramentom.
Također vrijedi za Veliki petak, kod dežuranja kod Gospodinovog groba, raspored postoji u sakristiji i možete se upisati.

USKRS – NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEG – 17.04.2022.

Svete mise su u 6:00, 8:00, 9:30, 11:00 i u 18:00 sati.
Poslije misa u 6:00 i 8:00 je i blagoslov hrane.

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE – 20.-22.05.2022.

Organizira se župno hodočašće u Međugorje. Ide se 20. 21. i 22. svibnja Cijena je 500,00 kn. Bilo bi dobro kod upisa dati barem pola novaca.

OBAVIJESTI:

  1. SV. MISE – po redovitom rasporedu
  2. UPIS SV. MISA – uredovno vrijeme župnog ureda ili poslije sv. Mise
  3. SPROVODE, KRŠTENJA I VJENČANJA – prijaviti isključivo u
    župnom uredu, i to u uredovno vrijeme
  4. POSTUPAK ZA VJENČANJE – pokrenuti najkasnije mjesec dana prije