Evanđelje: Mk 9, 30-37

Čitanje svetog Evanđelja po Marku
U ono vrijeme: Otišavši s gore, Isus i njegovi učenici prolažahu kroz Galileju. On ne htjede da to itko sazna. Jer poučavaše svoje učenike. Govoraše im: »Sin Čovječji predaje se u ruke ljudima. Ubit će ga, ali će on, ubijen, nakon tri dana ustati.« No oni ne razumješe te besjede, a bojahu ga se pitati.
I dođoše u Kafarnaum. I već u kući upita ih: »Što ste putem raspravljali?« A oni umukoše jer putem među sobom razgovarahu o tome tko je najveći. On sjede i dozove dvanaestoricu te im reče: »Ako tko želi biti prvi, neka bude od svih posljednji i svima poslužitelj!« I uzme dijete, postavi ga posred njih, zagrli ga i reče im: »Tko god jedno ovakvo dijete primi u moje ime, mene prima. A tko mene prima, ne prima mene, nego onoga koji mene posla.«
Riječ Gospodnja.

PRIJAVA PRVOPRIČESNIKA I KRIZMANIKA

Hvala roditeljima koji su u redovitom terminu prijavili svoju djecu za Krizmu i Pričest i bili na roditeljskim sastancima.
Oni koji to nisu učinili a žele mogu prijaviti svaki uredovni dan prije podne ili poslije podne svoju djecu samo do kraja mjeseca rujna poslije toga nažalost više ne za godinu 2021/2022.

Svi odrasli koji nisu primili sakramente kršćanske inicijacije/ krštenje, pričest, krizmu/ ako žele neka se prijave do kraja rujna u župni ured, od mjeseca listopada počet će priprema za primanje sakramenata prema dogovoru s kandidatima jedanput tjedno.

VJERONAUK ZA KRIZMANIKE

Počinje u srijedu u 15:30 FRANK; 16:30 KEFELJA;
četvrtak u 15:30 LOVRAK; 16:30 VIDRIĆ

VJERONAUK ZA PRVOPRIČESNIKE

Počet će iza nedjelje 26. rujna 2021.

HODOČAŠĆE MAJCI BOŽJOJ GORSKOJ U GORU– 25.09.2021.

Polazak u 7:30 sati s parkirališta kod crkve.
Misa je u 10 sati. Autobus je besplatan. Molim Vas da popunimo autobus.

HOD OD CRKVE NA GOJLU DO KUĆE IVANA BONIFACIJA

U subotu 25.9. pozivamo Vas na sada već tradicionalni hod od crkve na Gojlu do kuće Ivana Bonifacija Crkvena 64 /10 km/ s pratnjom Ilovskih vatrogasaca, a s nakanom za njegovu skoru beatifikaciju našem gradu i narodu na ponos i radost.

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE – 08.-10.10.2021.

Polazak autobusom iz Kutine u petak 8.10. u 22 sata (autoputom kroz Hrvatsku)
Povratak u nedjelju 10.10. oko 23 sata. Na povratku se ide u VEPRIC i SINJ.
Cijena: 400,00 kn
(uključuje doručak na otvorenom dok stignemo u Međugorje, prenoćište uz POLUPANSION – ručak u subotu i doručak u nedjelju prije puta, piće u autobusu za sva tri dana dok se vozimo tamo i nazad)

OBAVIJESTI:

  1. SV. MISE – po redovitom rasporedu
  2. UPIS SV. MISA – uredovno vrijeme župnog ureda ili poslije sv. Mise
  3. SPROVODE, KRŠTENJA I VJENČANJA – prijaviti isključivo u
    župnom uredu, i to u uredovno vrijeme
  4. POSTUPAK ZA VJENČANJE – pokrenuti najkasnije mjesec dana prije