Prvo čitanje: Otk 11,19a; 12, 1-6a.10ab

Čitanje Knjige Otkrivenja svetog Ivana Apostola
Otvori se hram Božji na nebu i pokaza se Kovčeg saveza njegova u hramu njegovu. I znamenje veliko pokaza se na nebu: žena zaodjenuta suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda. Trudna viče u porođajnim bolima i mukama rađanja. I pokaza se drugo znamenje na nebu: gle, Zmaj veliki, ognjen, sa sedam glava i deset rogova; na glavama mu sedam kruna, a rep mu povlači trećinu zvijezda nebeskih – i obori ih na zemlju. Zmaj stade pred Ženu koja imaše roditi da joj, čim rodi, proždre Dijete. I ona porodi sina, muškića, koji će vladati svim narodima palicom gvozdenom. I Dijete njezino bi uzeto k Bogu i prijestolju njegovu. A Žena pobježe u pustinju, gdje joj Bog pripravi sklonište. I začujem glas na nebu silan: »Sada nasta spasenje i snaga i kraljevstvo Boga našega i vlast Pomazanika njegova!«
Riječ Gospodnja.

Evanđelje: Lk 1, 39-56

Čitanje svetog Evanđelja po Luki
U one dane usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo u utrobi. Blažena ti što povjerova da će se ispuniti što ti je rečeno od Gospodina!« Tada Marija reče: »Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom. Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo! Od koljena do koljena dobrota je njegova nad onima što se njega boje. Iskaza snagu mišice svoje, rasprši oholice umišljene. Silne zbaci s prijestolja, a uzvisi neznatne. Gladne napuni dobrima, a bogate otpusti prazne. Prihvati Izraela, slugu svoga, kako obeća ocima našim: spomenuti se dobrote svoje prema Abrahamu i potomstvu njegovu dovijeka.« Marija osta s Elizabetom oko tri mjeseca, a onda se vrati kući.
Riječ Gospodnja.

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU – 21.08.2021.

polazak u 6:00 sati – cijena autobusa 60 kuna
Još ima puno mjesta za drugi autobus.Molim Vas dajte da popunimo drugi autobus.

HODOČAŠĆE U LUDBREG – 04.09.2021.

polazak u 6:00 sati – cijena autobusa 80 kuna

HODOČAŠĆE NA ZRIN – 11. 09. 2021.

Ulazna procesija u 10:30; Misa u 11:00 sati.
Odlazak u osobnoj  organizaciji

HODOČAŠĆE MAJCI BOŽJOJ TRSATSKOJ – 11.09.2021.

Polazak u 5:30 ujutro. Cijena će biti naknadno utvrđena.

Sljedeće nedjelje 21. kroz godinu ili točnije 22.08. 2021. opraštamo se s dosadašnjim kapelanom vlč. Ivanom Ćorićem koji odlazi na novu službu u Preloščicu, Gušće i Kratečko. Hvala za jednogodišnje služenje u našoj župi sa željom za sretan novi početak uz Božji blagoslov na novoj destinaciji.