Prvo čitanje: Zah 12, 10-11; 13, 1

Čitanje Knjige proroka Zaharije
Ovo govori Gospodin:
»Na dom Davidov i na Jeruzalemce izlit ću duh milosni i molitveni. I gledat će onoga koga su proboli; naricat će nad njim kao nad jedincem, gorko ga oplakivati kao prvenca. U onaj dan plač velik nastat će u Jeruzalemu, poput plača hadad-rimonskog u ravnici megidonskoj.
U onaj dan otvorit će se izvor domu Davidovu i Jeruzalemcima da se operu od grijeha i nečistoće.«
Riječ Gospodnja.

Drugo čitanje: Gal 3, 26-29

Čitanje Poslanice svetoga Pavla apostola Galaćanima
Braćo:
Svi ste sinovi Božji, po vjeri u Kristu Isusu. Doista, koji ste god u Krista kršteni,
Kristom se zaodjenuste. Nema više: Židov – Grk! Nema više: rob – slobodnjak! Nema više: muško – žensko! Svi ste vi jedan u Kristu Isusu! Ako li ste Kristovi, onda ste Abrahamovo potomstvo, baštinici po obećanju.
Riječ Gospodnja.

Evanđelje: Lk 9, 18-24

Čitanje svetog Evanđelja po Luki
Dok je Isus jednom u osami molio, bijahu s njim samo njegovi učenici. On ih upita: »Što govori svijet, tko sam ja?« Oni odgovoriše: »Da si Ivan Krstitelj, drugi: da si Ilija, treći opet: da neki od drevnih proroka usta.« A on će im: »A vi, što vi kažete, tko sam ja?« Petar prihvati i reče: »Krist –- Pomazanik Božji!«
A on im zaprijeti da toga nikomu ne kazuju. Reče: »Treba da Sin Čovječji mnogo pretrpi, da ga starješine, glavari svećenički i pismoznanci odbace, da bude ubijen i treći dan da uskrsne.« A govoraše svima: »Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka danomice uzima križ svoj i neka ide za mnom. Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga; a tko izgubi život svoj poradi mene, taj će ga spasiti.«
Riječ Gospodnja.

RADOVI U ŽUPNOJ CRKVI

U župnoj crkvi počeli su radovi ispod ispovjedaonica, te su također započela i istraživanja restauratorskog zavoda na našoj crkvi. Sve bi trebalo biti gotovo do kraja mjeseca lipnja.

SVETE MISE U LJETNOM RAZDOBLJU (od 13.06.2022.)

Svete mise u ljetnom razdoblju nakon nedjelje Svetog Trojstva, od ponedjeljka 13. lipnja neće više biti u 18:00 sati nego u 19:00 sati.

SVETKOVINA PRESVETOG SRCA ISUSOVA – 24.06.2022.

Sveta misa u 19:00 sati.

SVETKOVINA ROĐENJA IVANA KRSTITELJA – 25.06.2022.

Sveta misa u 19:00 sati.

ROĐENDAN BRATA BONIFACIJA – 25.06.2022.

Rođendan brata Bonifacija slavimo u subotu 25. lipnja u Ilovi, župi Presvetog srca Marijina pod misom u 11:00 sati.
U Kutini ćemo rođendan proslaviti pod nedjeljnom večernjom misom te procesijom nakon mise do poprsja brata Ivana Bonifacija, tamo će biti stavljene vaze da po običaju možete darovati brata Ivana.

ŽUPNO HODOČAŠĆE NA TRSAT – 25.06.2022.

U subotu 25.lipnja organizira se župno hodočašće na Trsat, cijena putovanja je 150 kuna. Na hodočašće se kreće u 5:00 ujutro sa parkirališta kod crkve, molimo vas da se okupimo u 4:45 da autobus može krenuti u 5:00 da stignemo na vrijeme u Trsat.

OBAVIJESTI:

  1. SV. MISE – po redovitom rasporedu
  2. UPIS SV. MISA – uredovno vrijeme župnog ureda ili poslije sv. Mise
  3. SPROVODE, KRŠTENJA I VJENČANJA – prijaviti isključivo u
    župnom uredu, i to u uredovno vrijeme
  4. POSTUPAK ZA VJENČANJE – pokrenuti najkasnije mjesec dana prije