Evanđelje: Iv 11,3-7.17.20-27.33b-45 (kraća verzija)

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu
U ono vrijeme: Lazarove sestre poručiše Isusu: »Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je.« Čuvši to, Isus reče: »Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji.« A Isus ljubljaše Martu i njezinu sestru i Lazara. Ipak, kad je čuo za njegovu bolest, ostade još dva dana u onome mjestu gdje se nalazio. Istom nakon toga reče učenicima: »Pođimo opet u Judeju!« Kad je dakle Isus stigao onamo, nađe da je onaj već četiri dana u grobu. A kad Marta doču da Isus dolazi, pođe mu ususret, dok je Marija ostala u kući. Marta reče Isusu: »Gospodine, da si bio ovdje, brat moj ne bi umro. Ali i sada znam: što god zaišteš od Boga, dat će ti.« Kaza joj Isus: »Uskrsnut će brat tvoj«! A Marta mu odgovori: »Znam da će uskrsnuti o uskrsnuću, u posljednji dan.« Reče joj Isus: »Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo?« Odgovori mu: »Da, Go­spodine! Ja vjerujem da si ti Krist, Sin Božji, onaj koji dolazi na svijet!« Nato Isus, sav potresen, upita: »Kamo ste ga položili?« Odgovoriše mu: »Gospodine, ­dođi i pogledaj!« I zaplaka Isus. Nato su ­Židovi govorili: »Gle, kako ga je ljubio!« A neki ­između njih rekoše: »Zar on, koji je slijepcu ­otvorio oči, nije mogao učiniti da ovaj ne umre?«
Isus onda, ponovno potresen, pođe grobu. Bila je to pećina, a na nju navaljen kamen. Isus zapovjedi: »Odvalite kamen!« Kaže mu pokojnikova sestra Marta: »Gospodine, već zaudara. Ta četvrti je dan.« Kaže joj Isus: »Nisam li ti rekao: budeš li vjerovala, vidjet ćeš slavu Božju?« Odvališe dakle kamen. A Isus podiže oči i reče: »Oče, hvala ti što si me uslišao. Ja sam znao da me svagda uslišavaš; no rekoh to zbog nazočnog mnoštva: da vjeruju da si me ti poslao.« Rekavši to povika iza glasa: »Lazare, izlazi!« I mrtvac iziđe, noge mu i ruke bile povezane povojima, a lice omotano ručnikom. Nato Isus reče: »Odriješite ga i pustite neka ide!« Tada mnogi Židovi koji bijahu došli k Mariji, kad vidješe što Isus učini, povjerovaše u nj.
Riječ Gospodnja.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE ZA PROGLAŠENJE BLAŽENIM BRATA BONIFACIJA PAVLETIĆA – 28.03.2023.

U utorak, 28. ožujka je Euharistijsko klanjanje za proglašenje blaženim brata Bonifacija Pavletića i za nakane njemu povjerene od 17 do 18 sati, pa Vas pozivamo da se odazovete u što većem broju.

CJELONOĆNO KLANJANJE PRESVETOM OLTARSKOM SAKRAMENTU – 31.03.2023.

U petak, 31. ožujka je cjelonoćno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu s početkom iza Večernje Svete Mise koja je u 18 sati. Pozivamo sve župljane i zajednice da odaberu jedan sat klanjanja pred Presvetim sakramentom i da se odazovu na pobožnost klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu, koja je velika milost za župu.

VELIKA USKRSNA ISPOVIJED – 01.04.2023.

Velika Uskrsna ispovijed je u subotu, 1. travnja ujutro od 9 do 12 sati, te poslijepodne od 15 do 18 sati.

KRIŽNI PUT BONIFACIJEVIM PUTEM – 01.04.2023.

1.travnja, subota uoči Cvjetnice je križni put Bonifacijevim putem u Zbjegovači s početkom kod Prve postaje u 15 sati.

BLAGDAN CVJETNICE – 02.04 2023.

Na blagdan Cvjetnice, u nedjelju 2. travnja biti će održan križni put oko crkve u 16 i 30 sati. Procesija sa Maslinovim grančicama oko crkve će biti održana u 16 i 30h.

HODOČAŠĆE U SVETIŠTE ČUDOTVORNE GOSPE SINJSKE (22.04)

Klanjateljice Krvi Kristove organiziraju Hodočašće obitelji Krvi Kristove u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske u subotu 22. travnja 2023.
Prijave traju do 8. travnja kod sestre Danijele Anić.

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE

Hodočašće u Međugorje će biti organizirano 19. svibnja. Cijena puta je 85 eura. Može se platiti u tri rate, prva rata do 15. ožujka, druga do 15. travnja, a treća do 15. svibnja. Tko se upiše za hodočašće dužan je uplatiti autobus, osim ako je spriječen radi bolesti.

SVETE MISE KROZ TJEDAN

Svete Mise su kroz tjedan svaki dan u 18 sati, te je četvrtkom i petkom u 8 i 18 sati.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Križni put u korizmi će biti organiziran petkom i nedjeljom prije Večernje Svete Mise u 17 i 30. Pozivamo zajednice da se uključe u pobožnost Križnog puta.

Župljani koji žele uručiti Uskrsni poklon nekome mogu se javiti u sakristiju ili u ured pa će tamo dobiti adresu na koju mogu odnijeti poklon! Na izlazu iz crkve nalazi se letak našeg Caritasa na kojem se mogu pronaći svi podaci sa sadržajem Uskrsnog paketa, također na tom letku možete pronaći više informacija o samom paketu koji je namijenjen za potrebite članove naše župne zajednice.

OBAVIJESTI:

  1. SV. MISE – po redovitom rasporedu
  2. UPIS SV. MISA – uredovno vrijeme župnog ureda ili poslije sv. Mise
  3. SPROVODE, KRŠTENJA I VJENČANJA – prijaviti isključivo u župnom uredu, i
    to u uredovno vrijeme
  4. POSTUPAK ZA VJENČANJE – pokrenuti najkasnije mjesec dana prije