ČITANJA – za misna čitanja kliknite na link

VJERONAUK ZA PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE

U Velikom tjednu se neće održati kateheza za krizmanike i prvopričesnike.

RAD ŽUPNOG UREDA U VELIKOM TJEDNU

U Velikom tjednu župni ured neće raditi pa Vas molimo za razumijevanje i strpljivost.

VELIKI ČETVRTAK – 06.04.2023.

Na Veliki četvrtak Misa Večere Gospodnje je u 19 sati! Na toj Misi će biti održan i obred pranja nogu apostolima. Nakon Mise, Presveti Oltarski Sakrament se u procesiji prenosi u oltar Svetog Petra. Nakon Mise je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu sve do ponoći, pa Vas pozivamo da se odazovete i upišete na klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

VELIKI PETAK – 07.04.2023.

Na Veliki Petak je Getsemanska ura od 15 do 16 sati. Također na Veliki Petak, obredi Velikog Petka su u 19 sati (Služba riječi, Klanjanje Križu i Sveta Pričest). Čita se Muka po Ivanu.

VELIKA SUBOTA – 08.04.2023.

Na Veliku Subotu blagoslov hrane je u 16 sati. Misa bdijenja je u 20 sati (blagoslov ognja i priprava svijeće, ophod, Vazmeni hvalospjev, služba Riječi, blagoslov vode, obnova Krsnih obećanja).

USKRS – 09.04.2023.

Na blagdan Uskrsa Svete Mise su po slijedećem rasporedu: 6, 8, 9:30, 11 i 18 sati. Blagoslov hrane će biti i na Misi bdijenja, te na nedjeljnim jutarnjim Misama u 6, 8 i 9:30.

HODOČAŠĆE U SVETIŠTE ČUDOTVORNE GOSPE SINJSKE – 22.04.2023.

Klanjateljice Krvi Kristove organiziraju Hodočašće obitelji Krvi Kristove u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske u subotu 22. travnja 2023. Prijave traju do 8. travnja kod sestre Danijele Anić. Cijena puta je 30 eura. Polazak je u subotu, 22 travnja u 3 i 45 ujutro.

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE

Hodočašće u Međugorje će biti organizirano 19. svibnja. Cijena puta je 85 eura. Prijavite se u ured ili u sakristiju.

Sretan i blagoslovljen blagdan Kristova uskrsnuća žele vam od srca, vaš župnik preč. Vladimir Hren, župni vikar vlč. Rafael Mlinar i svi župni suradnici! Neka vas prati blagoslov Božji i snaga uskrsnuća Gospodnjega!

OBAVIJESTI:

  1. SV. MISE – po redovitom rasporedu
  2. UPIS SV. MISA – uredovno vrijeme župnog ureda ili poslije sv. Mise
  3. SPROVODE, KRŠTENJA I VJENČANJA – prijaviti isključivo u župnom uredu, i
    to u uredovno vrijeme
  4. POSTUPAK ZA VJENČANJE – pokrenuti najkasnije mjesec dana prije