Prvo čitanje: Dj 10, 34a.37-43

Čitanje Djela apostolskih
U one dane: Prozbori Petar i reče: »Vi znate što se događalo po svoj Judeji, počevši od Galileje, nakon krštenja koje je propovijedao Ivan: kako Isusa iz Nazareta Bog pomaza Duhom Svetim i snagom, njega koji je, jer Bog bijaše s njime, prošao zemljom čineći dobro i ozdravljajući sve kojima bijaše ovladao đavao. Mi smo svjedoci svega što on učini u zemlji judejskoj i Jeruzalemu. I njega smakoše, objesivši ga na drvo! Bog ga uskrisi treći dan i dade mu da se očituje – ne svemu narodu, nego svjedocima od Boga predodređenima – nama koji smo s njime zajedno jeli i pili pošto uskrsnu od mrtvih. On nam i naloži propovijedati narodu i svjedočiti: Ovo je onaj kojega Bog postavi sucem živih i mrtvih! Za nj svjedoče svi proroci: da tko god u nj vjeruje, po imenu njegovu prima oproštenje grijeha.«
Riječ Gospodnja.

Drugo čitanje: Kol 3, 1-4 ili 1Kor 5, 6b-8

Čitanje Poslanice svetoga Pavla apostola Kološanima
Braćo: Ako ste suuskrsli s Kristom, tražite što je gore, gdje Krist sjedi zdesna Bogu! Za onim gore težite, ne za zemaljskim! Ta umrijeste i život je vaš skriven s Kristom u Bogu! Kad se pojavi Krist, život vaš, tada ćete se i vi s njime pojaviti u slavi.
Riječ Gospodnja.

Evanđelje: Iv 20, 1-9

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu
Prvog dana u tjednu rano ujutro, još za mraka, dođe Marija Magdalena na grob i opazi da je kamen s groba dignut. Otrči stoga i dođe k Šimunu Petru i drugom učeniku, kojega je Isus ljubio, pa im reče: »Uzeše Gospodina iz groba i ne znamo gdje ga staviše.«
Uputiše se onda Petar i onaj drugi učenik i dođoše na grob. Trčahu obojica zajedno, ali onaj drugi učenik prestignu Petra i stiže prvi na grob. Sagne se i opazi povoje gdje leže, ali ne uđe. Uto dođe i Šimun Petar koji je išao za njim i uđe u grob. Ugleda povoje gdje leže i ubrus koji bijaše na glavi Isusovoj, ali nije bio uz povoje, nego napose svijen na jednome mjestu.
Tada uđe i onaj drugi učenik koji prvi stiže na grob i vidje i povjerova. Jer oni još ne upoznaše Pisma da Isus treba da ustane od mrtvih.
Riječ Gospodnja.

USKRSNI PONEDJELJAK – 10.04.2023.

Na Uskrsni ponedjeljak Mise su po nedjeljnom rasporedu, u 8, 9:30, 11 i u 18 sati.

DEVETNICA BOŽJE MILOSRĐU

Na Veliki petak je započela Devetnica Božjem milosrđu, svakoga dana pola sata prije Svete Mise u 17 i 30 pa se odazovimo i uključimo!

HODOČAŠĆE U SVETIŠTE ČUDOTVORNE GOSPE SINJSKE (22.04)

Klanjateljice Krvi Kristove organiziraju Hodočašće obitelji Krvi Kristove u
Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske u subotu 22. travnja 2023.
Prijave traju do 8. travnja kod sestre Danijele Anić.
Cijena puta je 30 eura. Polazak je u subotu, 22 travnja u 3 i 45 ujutro.

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE

Hodočašće u Međugorje – 19. svibnja.
Polazak u 22 sata-PETAK, Povratak u 23:00 u Nedjelju. Cijena: 85 €

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BLAGDAN KRISTOVA USKRNUĆA!

OBAVIJESTI:

  1. SV. MISE – po redovitom rasporedu
  2. UPIS SV. MISA – uredovno vrijeme župnog ureda ili poslije sv. Mise
  3. SPROVODE, KRŠTENJA I VJENČANJA – prijaviti isključivo u župnom uredu, i
    to u uredovno vrijeme
  4. POSTUPAK ZA VJENČANJE – pokrenuti najkasnije mjesec dana prije