Evanđelje: Mk 7, 1-8.14-15.21-23

Čitanje svetog Evanđelja po Marku
U ono vrijeme: Skupe se oko Isusa farizeji i neki od pismoznanaca koji dođoše iz Jeruzalema. I opaze da neki njegovi učenici jedu kruh nečistih, to jest neopranih ruku. A farizeji i svi Židovi ne jedu ako prije temeljito ne operu ruke; drže se predaje starih. Niti s trga što jedu ako prije ne operu. Mnogo toga još ima što zbog predaje drže: pranje čaša, vrčeva i lonaca. Zato farizeji i pismoznanci upitaju Isusa: »Zašto tvoji učenici ne postupaju po predaji starih, nego nečistih ruku blaguju?« A on im reče: »Dobro prorokova Izaija o vama, licemjeri, kad napisa: Ovaj me narod usnama časti, a srce mu je daleko od mene. Uzalud me štuju naučavajući nauke – uredbe ljudske. Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske.«
Tada ponovno dozove mnoštvo i stane govoriti: »Poslušajte me svi i razumijte! Ništa što izvana ulazi u čovjeka ne može ga onečistiti, nego što iz čovjeka izlazi – to ga onečišćuje. Ta iznutra, iz srca čovječjega, izlaze zle namisli, bludništva, krađe, ubojstva, preljubi, lakomstva, opakosti, prijevara, razuzdanost, zlo oko, psovka, uznositost, bezumlje. Sva ta zla iznutra izlaze i onečišćuju čovjeka.«
Riječ Gospodnja.

Danas na 22. nedjelju kroz godinu našoj župi predstavljamo našeg novog kapelana velečasnog Ivana Kuzmića koji nam dolazi iz župe Topusko. Dobro došao slugo Božji. S Božjim blagoslovom započni svoje služenje u župi Gospe Snježne u Kutini.

U nedjelju 5.9.2021. pater Mariano Passerini iz Družbe Sinova Bezgrješne zajedno sa župnom zajednicom MB Snježne u Kutini Euharistijom u 11:00 sati slavi i zahvaljuje Bogu za 40-godina svoga svećeničkog života, te poziva na molitvu za ustrajnost i nova redovnička i svećenička zvanja, koja će biti spremna ostaviti sve zbog Kraljevstva Božjega.
Dođite u što većem broju na tu misu da patru Marianu zaželimo da okruni svoj dosadašnji predani svećenički rad i svoju 40-obljetnicu što skorijim proglašenjem blaženim Sluge Božjega Ivana Bonifacija Pavletića. Svetu misu predvodi vlč. Ivan Grbešić.

HODOČAŠĆE U LUDBREG – 04.09.2021.

polazak u 6:00 sati – cijena autobusa 80 kuna

HODOČAŠĆE NA ZRIN – 11. 09. 2021.

Ulazna procesija u 10:30; Misa u 11:00 sati.
Odlazak u osobnoj organizaciji

HODOČAŠĆE MAJCI BOŽJOJ TRSATSKOJ – 11.09.2021.

Polazak u 5:30 ujutro. Cijena  120,00 kn po osobi.
Povratak u 21 sat navečer. Prijave su moguće do 06.09.2021.
Ako do tada ne bude autobus pun otkazat će se hodočašće

MLADIFEST U PETRINJI – 27.-29.08.2021.

Marijina legija organizira u Petrinji MLADIFEST od 27.-29.08. pod motom:
A TI STANI SADA DA TI OBJAVIM RIJEČ BOŽJU /Sam 9,27/- ODAZOVIMO SE…..

OBAVIJESTI:

  1. SV. MISE – po redovitom rasporedu
  2. UPIS SV. MISA – uredovno vrijeme župnog ureda ili poslije sv. Mise
  3. SPROVODE, KRŠTENJA I VJENČANJA – prijaviti isključivo u
    župnom uredu, i to u uredovno vrijeme
  4. POSTUPAK ZA VJENČANJE – pokrenuti najkasnije mjesec dana prije