SVETE MISE radnim danom u 18 sati, a nedjeljom u 8, 9.30, 11 i 18 sati.

Župni ured je otvoren: radi 10-11.30 i 15-17 sati. Vjernici se mogu obratiti i telefonom (044 683 271) u uredovno vrijeme, a u hitnim slučajevima i izvan uredovnog vremena ili elektroničkom poštom.

Tijelovo

U četvrtak, 11.06.2020. je Tijelovo. Svete mise su u 8, 11 i 18 sati, TIJELOVSKA PROCESIJA  je navečer poslije večernje mise. Pozivam djecu da u bjelini i s cvijećem sudjeluju u tijelovskoj procesiji.

Sveti Antun Padovanski

U subotu, 13.06.2020. je sv. Antun Padovanski – svete mise su u 9 i 18 sati a proštenje je u Voloderu sveta misa je u 11 sati.

Prva Pričest – 28. lipnja u 9 i 11 sati

Župna kateheza

ZA PRVOPRIČESNIKE:

 • OŠ Z. Franka – srijeda u 18 sati (3. r. ) čs. Marija
 • OŠ V. Vidrića – srijeda  u 17 sati (3. r.) vjer. Šimica
 • OŠ S. Kefelje – utorak u 17:10 sati (3. r.) vjer. Manuela
 • OŠ M. Lovraka – četvrtak u 18 sati (3. r.) vlč. Mato

ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE: Susret ponedjeljkom nakon svete mise.

MARIJINA LEGIJA: Susreti Marijine Legije ponedjeljkom i petkom u 20 sati. U četvrtak u 17.30 sati – Marijina legija predmoli krunicu za domovinu Hrvatsku.

BIBLIJSKA ZAJEDNICA: Susret biblijske zajednice utorkom nakon svete mise.

POBOŽNOST MILOSRDNOM ISUSU: U srijedu poslije svete mise.

MJEŠOVITI ZBOR: Proba mješovitog zbora srijedom u 19:30 sati.

ZAJEDNICA CENAKUL: U četvrtak u 18.30 sati susret zajednice Cenakul.

SUSRET MINISTRANATA: Susret ministranata subotom u 10 sati.

ZAJEDNICA MLADIH: Susret zajednice mladih subotom u 19 sati.

Ozivi: 1. Boris Milan Barbir – Sanela Marija Hojvan (Vjenčanje: 13.06.2020.)

         2. Denis Ivan Bakša – Ivana Oreški (Vjenčanje: 20.06.2020. u Kutini)

         3. Mladen Bielicki – Marieta Di Gallo (Vjenčanje: 20.06.2020. u Ploštinama)

         4. Krešimir Udina – Ana Strilić (Vjenčanje: 13.06.2020. u Popovači)

Tisak: Glas Koncila, Mak, Veritas, Radosna Vijest

Najave:

 1. LJILJANI “pjesma za nebesa”: 13.06.2020. u 20.30 sati u Voloderu. Nastupaju Alan Hržica, Vanessa Mioč, Marina Matošević. Voditelj Rafael Dropulić Rafo
 2. Koncert klasične glazbe (Trio solemnis): 26.6.2020. u 19 sati
 3. Prve Pričesti: 28. lipnja u 9 i 11 sati
 4. Rođendan – DAN BRATA BONIFACIJA:  28.06.2020. u 18 sati sveta misa i procesija do biste, te agape u dvorištu Bonifacijeve kuće.

Pozivamo vas da se u subotu, 20.6. pridružite prvom Hodu za život, obitelj i Hrvatsku u Sisku. Važno je da svojim hodom u veselom ozračju posvjedočimo da se zalažemo za zakonsku i svaku drugu zaštitu života svakog čovjeka od začeća do prirodne smrti. Sastajemo se u subotu, 20.6. u Sisku u 10 sati kod Srca i hodat ćemo zajedno do Parka kraj katedrale. Vani možete dobiti majice Hoda u zamjenu za preporučenu cijenu od 50 kuna, na taj način financiramo organizaciju Hoda.

Ovaj tjedan slavimo

         Pon.  Medardo, Fortunat, Vilim, Žarko, Melanija

         Ut.     Efrem, Kolumban, Diomed, Rikard, Ranko

         Sr.     Bogumil, Dijana, Biserka, Greta

         Čet.   TIJELOVO – BRAŠANČEVO

         Pet.    Bosiljko, Leon III., papa, Bazilid

         Sub.  sv. Antun Padovanski

         Nedj.  11. NEDJELJA KROZ GODINU

Pismo biskupa Košića svećenicima i vjernicima o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme epidemije COVID-19 možete pročitati na linku  https://www.biskupija-sisak.hr/index.php/arhiv/5662-pismo-biskupa-koia-sveenicima-i-vjernicima-o-slavljenju-svetih-misa-i-drugih-liturgijskih-slavlja-u-vrijeme-epidemije-covid-19

Pismo biskupa Hrvatske biskupske konferencije svećenicima i vjernicima o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme epidemije COVID-19 možete pročitati na linku https://www.biskupija-sisak.hr/index.php/arhiv/5661-pismo-biskupa-hrvatske-biskupske-konferencije-sveenicima-i-vjernicima-o-slavljenju-svetih-misa-i-drugih-liturgijskih-slavlja-u-vrijeme-epidemije-covid-19

PRIJENOS SVETE MISE RADNIM DANOM:

PRIJENOS SVETE MISE NEDJELJOM:

za one koji imaju visoku temperaturu i spadaju u rizične skupine ili su teško bolesni (svi ostali imaju svete mise u župnoj crkvi po starom rasporedu)

DUHOVNI SADRŽAJ

 • DUHOVNA MISAO NA VALOVIMA RADIO QURINUSA
  • EMISIJA JE SVAKE NEDJELJE U 7,30 SATI
 • LAUDATO TV (Facebook stranici i portalima laudato.hr i laudato.tv)
  • MOLITVA: EUHARISTIJSKO KLANJANJE, snimka iz crkve Bezgrješnog začeća BDM Marije u Dubravi
   • PONEDJELJAK u 22:50 sati, SRIJEDOM u 06:40 sati, PETKOM u 16:50 sati i SUBOTOM 01:50 sati
  • MOLITVA: KRUNICA BOŽJEG MILOSRĐA, snimka
   • SVAKI DAN U 15:00 sati

Molitva Gospi od zdravlja i svetom Roku

Pomolimo se!

Djela naša milošću svojom priteci i pomoću prati da svaka naša molitva i radnja s Tobom vazda počinje i započeta da se s Tobom dovrši. Primi i usliši naše molitvene vapaje. Daj nam svoj mir kako bi srca naša bila poslušna Tvojim zapovijedima i smirena u Tvojoj zaštiti. Užezi u nama oganj Duha Svetoga da Ti čistim tijelom služimo i neokaljanim srcem omilimo. Zahvaljujemo Ti za Tvoju i našu majku, Blaženu Djevicu Mariju koja pomaže svojoj djeci u nevoljama kako bi opet zadobili zdravlje. Po njezinu zagovoru oslobodi nas ove pandemijske nevolje, kao i od svakog moralnog nereda i zastranjenja. Neka ona svojom majčinskom brigom prati i štiti sve ljude i narode od opasne zaraze koronavirusa. Neka ozdravi bolesne i blagoslivlja sve one koji njima pomažu. Spasitelju, Isuse Kriste, u svojoj blagoj providnosti i očinskoj mudrosti postavio si svetoga Roka moćnim zaštitnikom protiv zaraznih bolesti i po njemu uvijek dijelio obilje blagoslova ljudima u bolesti i tjeskobi. Pošalji ga u ovom času kad nam je zdravlje ugroženo da nas štiti i za nas moli, kako bismo bili dostojni Tvojih obećanja. Ne dopusti, Gospodine, da se oslanjamo samo na svoje umijeće i znanje, već da se pouzdajemo u tvoju pomoć i veliko milosrđe. Udijeli nam zdravlje duše i tijela kako bismo trajno mogli iskazivati Tebi slavu i hvalu. A svi za koje molimo, žive ili mrtve, neka po zagovoru Tvojih svetih miljenika milostivo dobiju oproštenje svojih grijeha i zasluže stići u vječni život u nebu. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Molitveni zaziv:

Za zdravlje svih oboljelih od koronavirusa, za snagu zdravstvenim djelatnicima i svima odgovornima u borbi s ovom pandemijom, da našu Domovinu i cijeli svijet poštediš trpljenja i smrti, a ispuniš nadom u pobjedu života.

Također neka se izmoli Očenaš, Zdravo Marija i Slava Ocu na nakanu: Za zdravlje!