Prvo čitanje: Dj 1, 12-14

Čitanje Djela apostolskih
Pošto je Isus uzet na nebo, vratiše se apostoli u Jeruzalem s brda zvanoga Maslinsko, koje je blizu Jeruzalema, udaljeno jedan subotnji hod. I pošto uđu u grad, uspnu se u gornju sobu gdje su boravili: Petar i Ivan i Jakov i Andrija, Filip i Toma, Bartolomej i Matej, Jakov Alfejev i Šimun Revnitelj i Juda Jakovljev – svi oni bijahu jednodušno postojani u molitvi sa ženama, i Marijom, majkom Isusovom, i braćom njegovom.
Riječ Gospodnja.

Drugo čitanje: 1 Pt 4, 13-16

Čitanje Prve poslanice svetoga Petra apostola
Ljubljeni: Radujte se kao zajedničari Kristovih patnja da i o objavljenju njegove slave mognete radosno klicati. Pogrđuju li vas zbog imena Kristova, blago vama, jer Duh slave, Duh Božji u vama počiva. Tek neka nitko od vas ne trpi kao ubojica, ili kradljivac, ili zločinac, ili makar i kao nametljivac; ako li kao kršćanin, neka se ne stidi, nego neka slavi Boga zbog tog imena.
Riječ Gospodnja.

Evanđelje: Iv 17, 1-11a

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu
U ono vrijeme: Isus podiže oči k nebu i progovori: »Oče, došao je čas: proslavi Sina svoga da Sin proslavi tebe i da vlašću koju si mu dao nad svakim tijelom dade život vječni svima koje si mu dao. A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao – Isusa Krista. Ja tebe proslavih na zemlji dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti. A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo. Objavio sam ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta. Tvoji bijahu, a ti ih meni dade i riječ su tvoju sačuvali. Sad upoznaše da je od tebe sve što si mi dao jer riječi koje si mi dao njima predadoh i oni ih primiše i uistinu spoznaše da sam od tebe izišao te povjerovaše da si me ti poslao. Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji. I sve moje tvoje je, i tvoje moje, i ja se proslavih u njima. Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi.«
Riječ Gospodnja.

KLANJANJE PO UZORU NA MEĐUGORSKO – 26.05.2023.

Klanjanje po uzoru na Međugorsko, 26.5. iza večernje Mise.

KRUNICA BONIFACIJEVIM PUTEM

Svake subote u svibnju u Zbjegovači molimo krunicu Bonifacijevim putem; završavamo Svetom Misom!

DUHOVNA OBNOVA ZA DJEVOJKE – 27.05.2023.

27. svibnja će biti održana Duhovna obnova za djevojke. Duhovnu obnovu predvodi s. Ozana Krajačić. U 15h započinje program obnove, i završava Svetom Misom u 18h.

KVIRINOVO – 03.06.2023.

Hodočašće na Kvirinovo u baziliku sv. Kvirina u Sisak, autobus je besplatan, doći 3. 6. ispred crkve u 8:15 h.

NAJAVA HODOČAŠĆA

17.06. – Trsat, cijena 20 eura – polazak u 5h ujutro
19.08. – Marija Bistrica – polazak u 6:30h ujutro
26.08. – Mariazell, Austrija
02.09. – Ludbreg

OBAVIJESTI:

  1. SV. MISE – po redovitom rasporedu
  2. UPIS SV. MISA – uredovno vrijeme župnog ureda ili poslije sv. Mise
  3. SPROVODE, KRŠTENJA I VJENČANJA – prijaviti isključivo u župnom uredu, i
    to u uredovno vrijeme
  4. POSTUPAK ZA VJENČANJE – pokrenuti najkasnije mjesec dana prije