DO PETKA 01.05.2020. NEMA SVETIH MISA.

OD SUBOTE 02.05.2020. SVETE MISE REDOVITO radnim danom u 18 sati, a nedjeljom u 8, 9.30, 11 i 18 sati.

OSTALE ODREDBE HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE možete pročitati na linku https://marija-snjezna-kutina.hr/odredbe-biskupa-hrvatske-biskupske-konferencije-u-vezi-sa-sprjecavanjem-sirenja-bolesti-covid-19/

Još ovaj tjedan nema kateheza za prvopričenike i krizmanike, susreta svih zajednica i sastanaka.

Dok traju privremene mjere zaštite od koronavirusa misne nakane će svećenik izmoliti sam na svetoj misi bez prisustva vjernika (do petka 01.05.2020.).

Župni ured je otvoren: radi 10-11.30 i 15-17 sati. Vjernici se mogu obratiti i telefonom (044 683 271) u uredovno vrijeme, a u hitnim slučajevima i izvan uredovnog vremena ili elektroničkom poštom.

Crkva B.D. Marije Snježne biti će otvorena radnima danom (od ponedjeljka do subote od 16.30 – 18 sati. A nedjeljom od 8 – 12 sat te od 17-18 sati.) U crkvu se može ući poštivajući sve mjere zaštite.  Neka crkve za vrijeme trajanja epidemije budu otvorene isključivo pod sljedećim uvjetima: a) crkve su otvorene samo za osobnu molitvu zdravih vjernika koji su bez simptoma akutne plućne bolesti; b) u crkvi istodobno smije biti prisutno najviše deset osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra; c) crkva otvorena za vjernike mora imati stalno otvorena vrata, uz mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI: Kroz svibanj svibanjske pobožnosti u čast B.D. Marije Kraljice svibnja. Svake večeri u 17.30 sati krunica i litanije Majci Božjoj, zatim večernja Misa u 18 sati. (Svibanjske pobožnosti započinju u petak 1.5.2020. god.)

Tisak: Glas Koncila

Ozivi: Luka Batković – Ivana Milković (Vjenčanje: 09.05.2020. god. u crkvi Gospe Snježne)

PRIJENOS SVETE MISE RADNIM DANOM:

PRIJENOS SVETE MISE NEDJELJOM:

za one koji imaju visoku temperaturu i spadaju u rizične skupine ili su teško bolesni (svi ostali imaju svete mise u župnoj crkvi po starom rasporedu)

DUHOVNI SADRŽAJ

 • DUHOVNA MISAO NA VALOVIMA RADIO QURINUSA
  • EMISIJA JE SVAKE NEDJELJE U 7,30 SATI
 • LAUDATO TV (Facebook stranici i portalima laudato.hr i laudato.tv)
  • MOLITVA: EUHARISTIJSKO KLANJANJE, snimka iz crkve Bezgrješnog začeća BDM Marije u Dubravi
   • PONEDJELJAK u 22:50 sati, SRIJEDOM u 06:40 sati, PETKOM u 16:50 sati i SUBOTOM 01:50 sati
  • MOLITVA: KRUNICA BOŽJEG MILOSRĐA, snimka
   • SVAKI DAN U 15:00 sati

Molitva Gospi od zdravlja i svetom Roku

Pomolimo se!

Djela naša milošću svojom priteci i pomoću prati da svaka naša molitva i radnja s Tobom vazda počinje i započeta da se s Tobom dovrši. Primi i usliši naše molitvene vapaje. Daj nam svoj mir kako bi srca naša bila poslušna Tvojim zapovijedima i smirena u Tvojoj zaštiti. Užezi u nama oganj Duha Svetoga da Ti čistim tijelom služimo i neokaljanim srcem omilimo. Zahvaljujemo Ti za Tvoju i našu majku, Blaženu Djevicu Mariju koja pomaže svojoj djeci u nevoljama kako bi opet zadobili zdravlje. Po njezinu zagovoru oslobodi nas ove pandemijske nevolje, kao i od svakog moralnog nereda i zastranjenja. Neka ona svojom majčinskom brigom prati i štiti sve ljude i narode od opasne zaraze koronavirusa. Neka ozdravi bolesne i blagoslivlja sve one koji njima pomažu. Spasitelju, Isuse Kriste, u svojoj blagoj providnosti i očinskoj mudrosti postavio si svetoga Roka moćnim zaštitnikom protiv zaraznih bolesti i po njemu uvijek dijelio obilje blagoslova ljudima u bolesti i tjeskobi. Pošalji ga u ovom času kad nam je zdravlje ugroženo da nas štiti i za nas moli, kako bismo bili dostojni Tvojih obećanja. Ne dopusti, Gospodine, da se oslanjamo samo na svoje umijeće i znanje, već da se pouzdajemo u tvoju pomoć i veliko milosrđe. Udijeli nam zdravlje duše i tijela kako bismo trajno mogli iskazivati Tebi slavu i hvalu. A svi za koje molimo, žive ili mrtve, neka po zagovoru Tvojih svetih miljenika milostivo dobiju oproštenje svojih grijeha i zasluže stići u vječni život u nebu. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Molitveni zaziv:

Za zdravlje svih oboljelih od koronavirusa, za snagu zdravstvenim djelatnicima i svima odgovornima u borbi s ovom pandemijom, da našu Domovinu i cijeli svijet poštediš trpljenja i smrti, a ispuniš nadom u pobjedu života.

Također neka se izmoli Očenaš, Zdravo Marija i Slava Ocu na nakanu: Za zdravlje!

Ovaj tjedan slavimo

         Pon.   bl. Ozana Kotorska, Jakov Zadranin         

         Ut.       Petar Chanel, Ljudevit M. Grignion, Vital

         Sr.       sv. Katarina Sijenska, Kata, Sever

        Čet.     sv. PioV. papa, Venancije, Josip Cottolengo

         Pet.      sv. Josip Radnik, Jeremija, Žigmund, Vivaldo

         Sub.    sv. Atanazije Aleksandrijski, Antonin, Boleslav, Boris

         Nedj.   4. USKRSNA NEDJELJA, Dobri Pastir, sv. Filip i Jakov