U subotu, 17.11.2018. godine u Kutini održan je velik humanitarni događaj povodom 7. kola i završnice katoličke malonogometne lige naše biskupije. Događaj pod nazivom „Zajedno za one koji zaboravljaju“  bio je namijenjen za Zakladu Ivanova kuća, koja teži k otvaranju centra koji će se brinuti o oboljelima od Alzheimera. Sve je započelo svetom misom u 16h u kutinskoj župi BDM Snježne, koju je predvodio povjerenik za mlade vlč. Ivan Grbešić. Nakon svete mise svi putevi su vodili u Športsku dvoranu u kojoj se skupilo mnoštvo vjernika i mladih naše biskupije. Uslijedio je program koji je pripremila zajednica mladih župe Kutina. Mladi su tijekom programa animirali i nasmijali publiku. U onom ozbiljnijem djelu naglasak su stavili na rad ZIK-a kao i na život sluge Božjega brata Ivana Bonifacija Pavletića, u kojem i sama zaklada vidi svoj uzor. O životu  brata Ivana Bonifacija predivno je svjedočio njegov imenjak vlč. Ivan Grbešić. Također svi zajedno su se spomenuli na žrtvu grada Vukovara, zapjevali hrvatsku himnu i održali minutu šutnje. Na kraju uvodnog programa mladi su pozvali sve da se ohrabre u pomaganju bližnjima propovijedajući evanđelje.

U nastavku je uslijedila prva ženska katolička malonogometna utakmica, koju su zaigrale djevojke iz Kutine protiv djevojaka Petrinje. Utakmica je završila 0:1 za ekipu Petrinje. Ne smijemo izostaviti ni nastup dječje radionice župe Kutina, koja je svojim nastupom oduševila sve prisutne i pokazala da biskupija ima nadu u najmanjima.

Došli smo i do kraja KMNL, 3. mjesto osvojio je domaćin, župa BDM Snježne, 2. mjesto župa sv. Petra iz Ivanić Grada, a prvo mjesto osvojila je župa Sv. Antuna Padovanskog i BDM Kraljice mučenika iz Lasinje. Upravo će župa iz Lasinje predstavljati našu biskupiju na nacionalnoj završnici. Nadodajmo još da je za najboljeg vratara lige izabran je Dominik Korica iz ekipe Kvirinova ljubav, najbolji strijelac s 25 postignutih pogodaka je Ivan Bilandžija iz ekipe Sv. Petar, a najbolji igrač je Filip Sedlarić iz redova pobjednika. Utakmice su sudili Damir Krznarić i Slavek Pavlović.Ovim putem se zahvaljujemo svim natjecateljima koji su u ovoj godini promicali katoličke vrijednosti i kroz sport svjedočili svoju vjeru, kao i svima onima koji su im to omogućili.

Više fotografija